neděle 23. srpna 2015

Fotbal: Dorost nás v Hrádku potěšil

Tento víkend měl božický fanoušek na výběr zápas dorostu v Hrádku či zápas "Áčka" v Únanově. Měl jsem chuť se podívat na božické vítězství, takže rozhodl geograficky bližší Hrádek. Samozřejmě nechci Hrádku křivdit, ale když jsem se doma podíval na jejich soupisku, kde většina hráčů měla 15 a méně let, tak pravděpodobnost vítězství byla dost malá.
Dorost: Hrádek - Božice 2:5 (2:5)

Božice nastoupily v poměrně silné sestavě, chyběl jen Patrik Ležák, kterému mateřský klub nebyl schopen vložit fotku do fotbalového informačního systému, i když na to měli více než půl roku a hostování schválil až tento pátek večer, takže my jsme s tím už nic nemohli udělat, protože fotografie hráčů musí prvně projít schválením FAČRu.

Na začátku utkání náš tým i přes výškovou převahu působil špatně a naprosto nesehraně. Důvod byl prostý: náš nový tým byl skutečně nesehraný. 
Naopak Hrádek sehraný byl. Bylo vidět, že tento tým spolu už něco odehrál, i když v žácích. Hned ve druhé minutě si hrádecký hráč č. 9, Patrik Němček, převzal pěknou přihrávku, utekl za obranu a dal skvělý gól. Původní pokyn, že máme hrát na stoperskou dvojici, se ukázal jako špatný, protože jeden z důvodů tohoto úniku byl, že naši prostě hru na dva stopery nemají  natrénovanou. A tak jsme udělali první taktickou změnu, kdy jako stoper byl určen Petr Tóth a předstoper Filip Kresan. Od této chvíle přes obranu prakticky nic vážného neprošlo. Problémem zůstala sehranost, naše akce vznikaly z individuálních průniků přes pravou stranu, kdy naši ofenzivu táhli Roman Šob a Tomáš Tóth. V 10. minutě dal gól Roman Šob a chvilku na to jsme získali vedení gólem Tomáše Tótha
Domácí se k ničemu vážnějšímu nedostali a nebýt naší špatné rozehrávky, tak by to bylo skutečně jednostranné. V 21. minutě zvýšil Radek Šob na 3:1, ale chvilku na to se podařilo domácím snížit, po chybné rozehrávce našeho brankaře, který doslova nahrál hrádeckému hráči č. 16 před prázdnou bránu.  V 27. minutě byl střídán Karel Vávra, který se musel šetřit na zápas Áčka, a to Martinem Bártíkem, dorosteneckou posilou ze Šanova. Podařilo se nám zvýšit až na 5:2 a to góly Honzy Kreuzwiesera a Romana Šoba.

O poločase šel dolů Roman Šob, který měl jít na lavičku za A týmu, a Honza Kreuzwieser, vystřídaly je naše borotické posily Petr Kašpírek a Petr Havlíček.
Druhý poločas se odehrával v odpočinkovém tempu, Hrádečtí už nemohli a naši nemuseli. Odchodem Romana Šoba jsme přišli i tvůrce hry, kdy až v 60. minutě se posunul Tomáš Tóth na post středního záložníka, ale k oživení hry to bylo málo. Michal Švéda šel raději hrát předstopera a vysunul Filipa Kresana. Poslední střídání byl Dominik Čada za Radka Šoba. Radek nevypadal moc nadšeně, ale měl v nohách zápas ze včerejška (Radek hraje na střídavý start v Prosiměřicích krajskou soutěž), takže to bylo logické střídání.

Vítězství to bylo pohodlné, naši hráči ale nepředvedli moc běhavý výkon, ale bylo tam spoustu nových hráčů, kteří při poctivém tréninku můžou jít hodně nahoru. Pěkný zápas odehrála celá obrana, kde obzvláště v prvním poločase zářil Ondra Zapletal. Dopředu byly sice individuální výkony v rámci možností slušné, ale je třeba zlepšit souhru.

Sestavy a branky: 



                -pan-

Žádné komentáře:

Okomentovat