pátek 14. srpna 2015

Srpnové policejní okénko

Po delší době se v policejních zprávách objevily opět Božice. Z policejních zpráv však není zřejmé, zda se jedná o občany Božic.

Do věznice jsme eskortovali v průběhu několika uplynulých dnů hned tři muže, kteří se nástupu k výkonu trestu vyhýbali.  V pátek 7.8.2015 to byl v obci Božice čtyřiatřicetiletý muž ze Znojemska. Okresní soud Znojmo vydal před třemi týdny příkaz k jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Dalšího hledaného muže z Břeclavska našla v pondělí 10.8.2015 policejní hlídka ubytovaného v penzionu v obci Hluboké Mašůvky a třetího celostátně hledaného muže zajistili strážníci Městské policie Znojmo při úterní kontrole na benzinové čerpací stanici ve Vídeňské ulici.
     Všichni tři muži jsou důvodně podezřelí z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí za což jim podle trestního zákoníku hrozí až dva roky odnětí svobody.
V noci na čtvrtek uvízl v policejní síti dvaadvacetiletý mladík z našeho regionu mezi obcemi Mackovice a Božice. O půl čtvrté tudy jel se Škodou Octavia. Od letošního května má zadržený řidičský průkaz a před jízdou měl podle výsledku testu užít pervitin. Bylo mu zakázáno pokračování v další jízdě. Jeho protiprávním jednáním se dále zabýváme.
                                                           por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 13. srpna 2015
Božic se nepřímo týká i policejní výzva ke svědkům dopravní nehody ve Znojmě:
Ve středu 5.8.2015 kolem 11.15 hod. projíždělo doposud neustanovené vozidlo po ulici Vídeňská třída. Řidič auta hodlal odbočovat vlevo na vedlejší komunikaci ulice Brněnská a přitom nedal přednost v jízdě protijedoucí řidičce motocyklu Honda. Motorkářka ve snaze zabránit střetu začala brzdit a následně havarovala. Po nehodě byla převezena do nemocnice.
Řidič odbočujícího auta nezastavil a z místa odjel. Žádáme svědky uvedené dopravní nehody, kteří si všimli odbočujícího vozidla a mohou poskytnout přímé informace k ustanovení auta, aby se obrátili na znojemský dopravní inspektorát – tel. 974 641 258. Za pomoc a ochotu předem děkujeme.  
                                                                                 por. Haraštová, 6. srpna 2015


Žádné komentáře:

Okomentovat