neděle 23. srpna 2015

Fotbal: Jarova tlačenka lepší druhé půlky utkání Únanov vs. Božice

Že není každý týden posvícení, o tom jsme se dneska přesvědčili v Únanově. Detaily ze zákulisí prozrazovat nebudu ( :-) ), ale na celkovém dojmu a hlavně výsledku se podepsaly  docela dost.
Únanov - Božice 5:1 (2:1). Naši jedinou branku dal Evžen Egner.

K zápasu jsme nastoupili sebevědomě, ale domácí nás záhy z iluzí vyléčili. Do osmé minuty jsme měli více ze hry a byla radost na naši hru pohledět. V 6´ prošel Jara jako tank, ale zakončoval "do nebe"! Pak ale přišly chvíle domácích. Nejdříve  jejich střela třela horní břevno (8´), aby v 11´ zahráli perfektně VPK a střelou k pravé tyči (někdo z našich měl vyskočit, gološ míč přes zahuštěný prostor neviděl) se ujali vedení 1:0. Byla to pro nás dost studená sprcha. Dvakrát jsme sice zkusili rozjet útočnou akci, ale bylo to bezzubé. Naopak rychlí útočníci domácích využili každé naší chybičky. Poprvé v 18´ jsme to ještě ustáli, ale v 19´ byla naše chyba v rozehrávce potrestaná a najednou jsme prohrávali 2:0!
Pak jsme ale postupně otěže zápasu převzali my,jelikož naše středová řada (Jirka a Karel) jasně přehrávala střed domácích. Do útočných akcí se zapojoval Jara a vše vyvrcholilo ve 24´, kdy Honza poslal míč Evženovi a ten snížil na 2:1.
Moc se nedařilo Zdeňkovi, ale na druhou stranu měl třeba příležitost v 36´ Jara, míč však poslal hlavou mimo! Domácí fandové byli ze hry domácích v té době zoufalí: Všechno prohrajou, , nepokryjou je, nepřihrajou ..." My naopak jsme první půlku hodnotili optimisticky: Udělali jsme dvě zbytečné chyby, za které jsme zaplatili brankami, ale máme víc ze hry. Vypadalo to pro nás velmi nadějně.

Všichni jsme čekali, že do druhé půle vystřídáme Zdeňka, kterému se očividně nedařilo, ale my jsme vystřídali Karla! Střídáním a přeskupením jsme hru otevřeli a domácí nás rychlými útoky ztrestali. Vrhli se na nás jako alpská lavina a svůj tlak korunovali ve 47´ třetí brankou - 3:1. Střídající Rambo dostal ŽK a i ostatní hráči byli třetí brankou rozhození. "Dokud neposkládáme obranu, nepůjde to!"
V 55´ kopal Únanov roh, míč se odrazil (nebo ho někdo třel?) před čárou a odrazil se do naší branky - stav se změnil na nepříjemných 4:1!
Sesypali jsme se a z bleskového útoku jsme v 57´ inkasovali popáté - 5:1!

Domácí poté spálili gólovky a dobré příležitosti, takže nevyslyšeli přání domácích fandů, aby nám dali pořádný náklad! Několikrát se blýskl i nás zraněný gólman Míša (natažená třísla), několikrát se ukvapili útočníci domácích  a několikrát se naše obrana vzpamatovala a gólu v poslední chvíli zabránila. I my jsme měli dobré příležitosti, např. Míša Top. v 64´! Obě mužstva postupně vystřídala všechny hráče ze soupisky a tak se dohrávalo bez výrazně kritických momentů. Zaznamenal bych jenom vynikající zákroky našeho gólmana v 66´, 68´, 70´ (nadvakrát), nádhernou robinsonádu v 78´ a naposledy vyboxoval nebezpečný míč v 86´! My jsme neproměnili jedinou tutovku v 64´ (Míša Top.).

Za chyby jsme dneska tvrdě platili!!! A to i třeba hned na začátku druhé půle dvojnásobně: Místo pomalého hráče jsme vystřídali rychlého a navíc jsme neúspěšně přeskupily naše řady. Tak se někdy stane!

My diváci vždycky vidíme všechno jednodušeji a jasněji, protože neneseme zodpovědnost! Ale platí titulek článku: Jarova výborná tlačenka, byla výrazně lepší než nepovedená druhá půlka utkání. :-). Dlužno dodat - s mým chlebem! 

P.S. Příští neděli si doufám "namažeme" miroslavské béčko!!!

Na konci fotogalerie všechny výsledky a rozpis  příštího kola 29.-30.8.2015.

Sestavy a branky: 












































                (lan)

2 komentáře:

  1. Chlapi, v neděli to bude určitě dobrý :-)! LHK

    OdpovědětVymazat
  2. Čekám, k jakým změnám dojde. Kádr máme dostatečně široký a univerzálních hráčů taky. (lan)

    OdpovědětVymazat