středa 7. října 2015

Říjen 2015? Čas zklidnění

Po hektickém jaru a tropickém létě přichází zcela zákonitě podzimní zklidnění. Vlastně nevím momentálně o nějakých kulturních či společenských akcích v naší obci či okolí. Možná sem tam někde nějaká drakiády, ještě poslední hody (koncem října v Pravicích), ale jinak nic.

Vlastně jsem našel jedinou pozvánku na akci, a to v Prosiměřicích - o víkendu se tam koná Okresní výstava okrasného ptactva: sobota 10.10., 12 - 17 h a neděle 11.10., 8 - 12 h. Bude zde možno zakoupit papoušky, králíky a drůbež, v sobotu i krmivo.

Tak jsem nahlédl do svých minulých říjnových archivů, abych porovnal, jak to vypadalo tenkrát. A  nebýt fotbalu a vloni třeba voleb, taky nic. Snad jenom koncem měsíce - v období blížícího se helloweenu - se doufám potkáme s dýňobraním a výrobky z dýní. V posledních letech to bývá za Pastelkami, u Jiráskova domu na Kolonce a taky v mateřských školkách. Možná i jinde. Myslím, že tak je to správně.

Fotbalové soutěže se blíží do své závěrečné části - nejdéle budou hrát muži v okresním přeboru: 8.11.2015 jedeme k poslednímu zápasu do Hrádku, věřím, že nás tam z Božic bude tradičně dost, abychom nenechali Hrádečákům převahu v hledišti.

A pár zajímavostí z okolních obcí. Členem Místní akční skupiny Hrušovansko se staly Mackovice. Jinak v Mackovicích připravují na listopad (Dámský spolek a obec) již tradiční Svatomartinský lampiónový průvod (letos je Martina ve středu 11.11.).
 Nové webové stránky má ZŠ a MŠ v Břežanech. Jinak oficiální stránky Břežan zůstávají stále stejné a určitě by jim slušela též inovace, a soukromé e-stránky o Břežanech stagnují - tam už rok nemají žádnou zprávu. Přitom to byl výborný zdroj informací o různých břežanských zajímavostech.
V Čejkovicích žijí fotbalem - jsou poprvé v éře samostatného týmu 1. FC ve vyšší soutěži, ale starosti jim dělá rozsáhlá marodka a pracovní zaneprázdnění řady hráčů. Musí se s tím kluci poprat! A škoda, že podobně zkomírá pěkný web Čejkovických Kohoutů. Poslední informace jsou o letním fotbalovém turnaji!
Jinak mají Čejkovice bohatou a aktuální fotogalerii u oficiálního obecního webu a výborného fotodokumentaristu pana Stanislava Hrada, kterého tímto zdravím. Jenom by to chtělo i trochu nějakého textu. Nevím, možná mají nějaký soukromý blog, o němž nevím.
Aktivní byli v poslední době v Boroticích a v Pravicích, psal jsem o těchto aktivitách na tomto blogu a ještě jednou děkuji za spolupráci panu Petru Pospíšilovi st. z Pravic a pánům starostům z Pravic i Borotic. Pěkné jsou webové stránky Mateřské školy Pravice. Na stránkách Centra volného času MOZAIKA v Boroticích chybějí aktuální informace o činnosti. Centrum, které funguje už šestým rokem, je moc a moc záslužné a určitě přivítá pomocnou ruku ...
O dění ve Velkém Karlově se dozvídáme pouze z Novin Niva, jinak na webu je to slabota ... A přitom bývali ve Velkém Karlově hodně aktivní: mažoretky, fotbalisti, hody, zábavné akce ....




Žádné komentáře:

Okomentovat