neděle 14. února 2016

Fotbal: S Prosiměřicemi v tréninkovém tempu

Tento víkend měli božičtí fotbalisté v turnaji volno a tak si domluvili přátelák s Prosiměřicemi. Především bezchybným výkonům Vojty v brance, Michala Topolčana na stoperu a Fortunou políbeného Michala Hrubého na hrotu útoku jsme zápas dovedli do vítězného konce.
Božice - Prosiměřice 4:2 (1:2). Branky Božic: 3x Michal Hrubý, 1x Michal Topolčan



Pár slov ještě průběžně přidám. Teď je na řadě domácí valentýnský grog, protože jsme z hrušovanské větrné hůrky řádně profouknuti! :-)

Nastoupili jsme ve značně kombinované sestavě, bez řady opor, s jedním náhradníkem a třemi hosty, pardon  - již čtyřmi, čtyřmi ....!!! Hbití prosiměřičtí útočníci nám nedarovali ani vteřinu klidu, a tak jsme museli hrát v tempu i my. Ještěže byl Vojta v brance pozorný a bezchybný a Míša Top na stoperu vynikající. Kája trošku společensky unavený po včerejšku byl po celý zápas slovně "bičován" trenérem a tak dneska překonal sám sebe a vytrval!!! Kopačky tentokrát svrběly zraněného Romana na lavičce a my diváci (z Božic skoro desítka) jsme byli zvědavi, jak to celé zvládneme.
Štěstí přeje připravenému, a tak jsme viděli vedoucí gól z kopačky našich už v 17´. To Pavel Michalovič posunul pěkný míč Míšovi Top, ten akci potáhl po své oblíbeném pravém křídle a poslal přesný centr do vápna. Tam se nejlíp orientoval dvoumetrový dlouhán Míša H. a "útočným bodlem" nezadržitelně zavěsil. Ujali jsme se vedení 1:0 a mohli jsme v klidu pokračovat. Jenže za tři minuty bylo vyrovnáno, když náš úspěšný střelec chyboval v rozehrávce a hosté z brejku vyrovnali na 1:1. Brzy poté se vyznamenal Vojta v brance, který výborně vyběhl a prosiměřickou gólovku likvidoval "na zmrzlý ksicht" (omlouvám se, ale tak tento zákrok s obdivem komentovali naši příznivci). Pak jsme taky spálili něco my, určitě Lopík ml. a možná i hostující Zdeněk Chromý. Do třetice ještě v první půli úřadoval Míša H., tentokrát "zařízl" ostrým zákrokem soupeře, a tyč trefil Lopík ml. Ve 41´fauloval Vojta v brankovišti a hosté díky proměněné penaltě šli do kabin s vedením 1:2.

O druhé půlce už jsme si moc iluzí nedělali, prosiměřičtí víc zlobili na naší půlce, ale my jsme to ustáli a v 65´ Míša H. dokončil náš útok vyrovnávací brankou na 2:2. Do vedení 3:2 nás  poslal Míša Top, když nádhernou střelou zakončil náš tlak. Poslední čtvrthodinu jsme dohrávali v deseti, protože do šatny odešli zranění Džamp a Zdeněk Chromý. Přesto jsme svoje vítězství dokázali pojistit "haluzovkou" Michala H., jehož střela se od tyče odrazila do soupeřovy branky. Vedení 4:2 jsme již s přehledem udrželi.

Sestava: Vojta Bačo - David Švejdík, Michal Topolčan, Pavel Michalovič - Zdeněk Chrenovský - Zdeněk Chromý, Martin Topolčan, Karel Vávra, Petr Procházka - Patrik Ležák, Michal Hrubý. Střídal Pavel Šulan. Trenér Broněk Juřica.
          (lan)

P.S. essere baciato dalla fortuna → být dítětem Štěstěny, být políbený Štěstěnou.










Žádné komentáře:

Okomentovat