neděle 21. února 2016

Z Božic i okolí. Mažoretky, ochotnické divadlo, klobásový košt (akt.20.2.)

V improvizovaném psím útulku na kovárně v Božicích-Českých Křídlovicích čeká na svého páníčka krásný čtyřnohý přítel tmavé barvy, neurčité rasy. Zn. K odběru ihned. To zábavnější je určitě pozvánka do Dolenic. Nejsou sice "za rohem", ale zvou nás na divadlo.


od 17 hodin v sobotu 20.2.2016 však máme zajímavou nabídku u nás doma. V sále kulturního domu v Božicích se nám představí všechny skupiny božických mažoretek. Občerstvení je zajištěno a vstupné dobrovolné.

V neděli 21.2.2016 dopoledne - od 10 hodin - hostí naši fotbalisti sousedy z Hrádku. Zápas Božice - Hrádek je součástí Zimního fotbalového turnaje v Hrušovanech n. Jev. Za týden -  v sobotu 27.2.2016 - pak hrajeme poslední zápas s Litobratřicemi od 12 hodin.

Divadelní představení Na slováckej dědině ... v podání Ochotnického divadelního spolku Dolenice začíná v sobotu 20.2.2016 v 18 hodin v kulturním domě v Dolenicích. Vstupné je dobrovolné.

Chuťové buňky určitě podráždí Klobásový košt v Břežanech poslední únorovou sobotu. Koná se 27.2.2016 od 16 hodin v břežanské restauraci U Zastávky (na Pravické). Mj. se soutěží o nejlepší břežanskou klobásu. Dostatek jídla i pití na akci je samozřejmostí.

A jedna zprávička o akci, která již proběhla v pátek 19.2.2016 též za hojné božické divácké účasti. Známá komediální opereta Mam´zelle Nitouche ve znojemském divadle se božickým seniorům moc líbila. Ze známým herců v ní účinkoval Ťulda Brousek.

Jestli někde něco zajímavého ještě vyskočí, přidám to k těmto informacím.
                                                                                                            (lan)

V čtvrtek 18. února 2016 se v obci Božice při výjezdu směrem na Mackovice našel pes – kříženec menšího vzrůstu, černé barvy. Bližší informace na OÚ Božice, tel.: 515 257 125.





Kdysi lemovaly silnici do Božic aleje třešní, od tohoto
týdne ji lemují zbrusu nové plastové patníky






Žádné komentáře:

Okomentovat