neděle 12. června 2016

Hledá se nová zasedačka

O likvidaci odpadu se diskutovalo nejvíc ...
Čtvrteční zasedání obecního zastupitelstva začalo zrovna ve chvíli, kdy zahřmělo a tři minuty intenzivně pršelo májovým zahradnickým deštíkem, takže je pod stromy sucho. A tak nějak to dopadlo i na zmíněném zasedání.


Pergola na dětském hřišti bude a další houpačka bude taky. Možná koupíme v elektronické aukci (v červenci) starou poštu a určitě koupíme nový počítač do knihovny. Tablet ne, mohl by se ztratit.
Hačavu snad získá do pronájmu Klub vojenské historie Starovičky (nacházejí se u Hustopečí) a budeme mít v obci 14 nových dopravních značek. Kruhák se možná začne stavět již za měsíc!
Opraví se zděná poklona v polích za bývalou hláskou (obecně zvaná Klíčova) a dostaneme na ni přes 73 000 Kč dotaci. 30 000 Kč k tomu přisypeme ze svého.
Během hodů si na Dni otevřených dveří prohlédneme nově opravenou obecní ubytovnu naproti klášteru. Pokud koupíme sousední "poštu", víme, co s ní uděláme! Taky zažádáme Státní pozemkový úřad o pozemky pod Zedníčkovým. Taky víme, co s nimi dělat a jednou si tam možná někdo z nás postaví rodinný dům. Tak jako tam domky stávaly ještě v roce 1945 - 1946 a někteří z vás tam bydleli nebo se tam dokonce narodili.
Na prodej asi bude poslední podkrovní byt na tzv. učitelské bytovce. Prodávat se bude obálkovou metodou, tak sledujte obecní úřední desku (na netu nebo na vývěsce před kulturákem).
Trvalý nepořádek kolem kontejnerů u bývalé Dubovy hospody (vedle Pajerových) je hlavně proto, že si z vydlážděné plochy zdejší děti dělají hřiště a kontejnery jim zde překážejí! Marně jsme volali před každými volbami, že v těchto končinách chybí malé dětské hřišťátko. A malých dětí zde neubylo, naopak jich přibylo a přibývá! Vůbec nedoporučuji jezdit po nové cestě pod masnou. Tady na vás co chvíli čeká nějaké nebezpečí. Buď od sklepů vyskočí nějaký "malý vinnetou" nebo leží nějaká "nášlapná mina" v podobě cihly či kamenu přímo na silnici. Taky klidně dětské kolo! Co dělat?
 A to je tak asi protentokrát všechno. Příště se sejdeme 8. září 2016 a doufám, že to bude v akusticky výrazně vhodnějším prostředí. To stávající nemá úroveň. Navíc když skoro všichni v řeči sprintují jako by je honil Usain Bolt.

                                         (lan)

5 komentářů:

  1. Děti si nemusi hrát dělat nepořádek kolem kontejneru.a ničit lis ...je tady nové hřiště a provoz novou cestou neni veliký tak můžou chodit tam.

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasim.Někteří by chtěli hřiště na každém růžku.A zrovna tam po nové v cestě směr hřiště provoz neni.Je pravda že u lisu nepořádek je

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Někteří by chtěli plácek pro děti na každém růžku."A na tom je špatného co? :-)

      Vymazat
    2. Určitě děti nemusí lozit po lisu.a hrát si u kontejneru.Od toho jsou rodiče aby si ratolesti pohlídali. Je to přece jen o pořádku.

      Vymazat