neděle 2. října 2016

Božice, to jsou dneska silnice! (akt.)

Celostátní hit letošního roku, pozdního léta zvláště, opravy silnic a budování silničních doplňků (třeba okružních křižovatek), má i na Znojemsku celou řadu příkladů. A Božice jsou toho přímo ukázkovým příkladem a vlajkovou lodí. Chybička se vloudila jenom v nepříliš šťastné termínové kolizi.


A tak zatímco v Zámlýní vše dlouho stagnovalo (termín dokončení je až 31.10.2016), kruhový objezd na hlavní božické křižovatce se začal budovat v termínu a teď taky nemůže probíhat v nastaveném harmonogramu.
V Zámlýní se pokračuje v budování posledních dvou pilířů mostu přes Jevišovku a průjezd přes most je momentálně úplně uzavřen!!! Obalovanou drtí byl položen nový povrch na silnici v průtahu Zámlýním. Předpokládám, že je to teprve první fáze a že ještě budou ještě dořešeny krajnice a sjezdy. Vyžaduje to teď od obyvatel Zámlýní vrchovatou míru trpělivosti a tolerance, protože ne všechno je hned tup ťop.
Na okružní křižovatce se viditelně neděje nic, ale i o víkendu zde byli vidět pracovníci firmy Silnice Group. Připravený terén je pro chodník k nádraží. Tam jsou největší komplikace u Kroutilových. Jelikož se jedná o stavbu na dlouhá desetiletí (možná i staletí) bude asi muset obec pustit o trošku víc peněz, než to na první pohled vypadalo. Ať už pak ten výsledek taky nějak vypadá! V diskuzi jsem dneska přidal aktualitu: silnice II/397, Božice, okr. Znojmo, uzavřeno, práce na silnici, Od 14.10.2016 08:00 Do 31.12.2016 23:59, Uzavírka silnice II/397 v rámci akce „II/397, III/414 1 Božice, okružní křižovatka a most 397-004“, , Objížďka - obousměrná, mimo vozidla s povolením stavby a BUS: silnice II/408, v katastru obce Hrádek - silnice II/414, v katastru obce Božice, část obce České Křídlovice, okr. Znojmo, přes: silnice I/53 (Dobšice), Vydal: Městský úřad Znojmo
Po dlouhé době bodovali včera naši fotbalisti v okresním přeboru. Bohužel se zase potvrdilo, že sobotní termíny nejsou ani pro některé hráče, ani pro fanoušky ideální a jsou dobrým poučením pro jaro. V sobotu raději ne.
Malé děti se sešly na bývalé krosové dráze u Jevišovky. Bohužel ani toto místo není pro drakiádu tím nejideálnějším a od rodičů dětí jsem včera jenom poslouchal doporučení, kde všude jinde by to bylo v katastru naší obce vhodnější. Asi na tom něco bude a pro příští rok se určitě už bude hledat jiný prostor.
Pamatuji se, že před 30ti lety jsme to zkoušeli na fotbalovém hřišti, nebylo to moc dobré. O něco lepší to bylo, když drakiádu organizovala Lucka Robíšková za pastelkami, tam se ale zase nevejde moc účastníků a padají návrhy na Škárkovku nebo novou krosovou trať pod hláskou. Tak uvidíme, jestli se něco ujme ...
Jinak na stavu dětských hřišť se nezměnilo nic, jenom jsem si všiml, že došlo k prvnímu poškození na novém hřišti před Zedníčkovým. Na schůdcích už chybí první stupínek ...
A tak nezaškodí vyjít třeba do přírody. U Hraběcí studánky a na hrázi jednoho z Karlovských rybníků je vždycky krásně. Přesvědčil se o tom i náš Kuba, nejmladší z rodu Nevrklů.
Příští víkend jdeme volit do krajských zastupitelstev. Na mém rozhodnutí vybrat si mezi Karlem a Karlem se nic nezměnilo, protože .... Na brněnský hrad patří prostě Karel!!! Karel na Hrad!

         (lan)
























10 komentářů:

  1. Drakiáda byla v pohodě tak jako každý rok... Když se tam něco někomu nelíbí nemá tam chodit.Děti spokojený... A rodičům se nikdy nezavděčite....asi je to pro někoho hodně daleko....a co se týče dětského hřiště... Když kolikrát vidim co ti vejrosci tam dělají a rodiče nic neřeknou.. Nemá cenu komentovat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plně s vámi souhlasím. Ty poznámky nebo upozornění nemyslím v žádném případě špatně, spíš reflektuji to, co vidím nebo slyším. A to, co slyšíme je vždycky věcí osobního názoru. Doopravdy věřím, že i bez létajícího nebe se děti rády sejdou na nějakém místě a hodinu, dvě i víc se se baví. nejtěžší je všechno připravit, nachystat a být tam jako pořadatel. Já taky strávím s fotbalem každý týden hodně hodin (nikoliv minut), ale je to moje volba a nestěžuji si, ani když se našim barvám úplně stopro nedaří! A tak to určitě berou i pořadatelé jiných akcí.

      Vymazat
  2. Přesně tak...pořadatelé konkrétně na drakiádě supr....a hlavně je to jejich osobní volno..a kvůli dětem jdou ...rodiče jenom nespokojenost ..negativni...ať a di doma na zadku když se jim nikde nelíbí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebyl bych tak příkrý, myslím, že většina nemyslí ani nějakou kritiku tak zle, jak to někdy vypadá. A řekl bych, že každý návštěvník má právo ten svůj pocit a názor vyjádřit. Nutně to neznamená,že je úplně nespokojený. Mrkněte teď ven z okna. Je pošmourno, drobně prší, kdyby akce byla dneska, asi bychom byli daleko víc zklamaní a rozladění. Včera bylo ještě krásně slunečno, lehký větřík (i když dráčky nezvedal tak, jak bychom si přáli) a určitě dobrá nálada, protože děti mohli běhat po celém prostranství. Takže ano, kritika vždycky zamrzí, ale neměla by nás otrávit. :-) Jinak můžeme na pr..li sedět doma všichni!

      Vymazat
  3. Silnice II/397, Božice, okr. Znojmo, uzavřeno, práce na silnici, Od 14.10.2016 08:00 Do 31.12.2016 23:59, Uzavírka silnice II/397 v rámci akce „II/397, III/414 1 Božice, okružní křižovatka a most 397-004“, , Objížďka - obousměrná, mimo vozidla s povolením stavby a BUS: silnice II/408, v katastru obce Hrádek - silnice II/414, v katastru obce Božice, část obce České Křídlovice, okr. Znojmo, přes: silnice I/53 (Dobšice), Vydal: Městský úřad Znojmo

    OdpovědětVymazat
  4. Malá připomínka ke stavbě a opravě silnice od nádraží,škoda , že na rovince někde tak 200 m před Donátem nebude zřízen zpomalovací ostrůvek nebo jak se to odborně nazývá, protože jedině to by byla šance ,jak 80% řidičů přinutit k dodržování rychlosti v obci, nemluvě o motorkářích. Tyto ostrůvky nejsou nic zvláštního, jsou třeba před Hevlínem a Hraběticemi, na Vysočině jsou běžné i zastavovací semafory.U nás by ostrůvek udělat šel, místa je tam dost, ale nápad asi přichází pozdě... -hic-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, obávám, že je to v současné době asi pozdní nápad. Ale že nás nikoho nenapadl dřív???? Dal se tam sice radar, ale zpomalovací ostrůvek je "jiná liga". Potkávám je v Jiřicích u M., v Trnovém Poli, v Přibicích a všude tam to sehrálo hodně pozitivní roli.

      Vymazat
    2. No,máme ještě dva jiné vjezdy do obce, tak snad , až se dočkáme nějaké modernizace silnice, už nezapomenou. Ale u toho Donáta by se obec mohla ještě pokusit,myslím, že to zase není tak nákladné ,ono jak píšeš, je to opravdu "jiná liga" -hic-

      Vymazat
  5. Rád bych se podíval na plány nebo studii ,jak ta okružní křižovatka, napojení silnic, chodníků a celková úprava bude realizována. Proč to není na stránkách OÚ ? Stránky OÚ, to je slabota. Máte snad něco v redakci ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podrobné plány byly vystaveny na posledním zasedání zastupitelstva v zasedačce, pardon v obecní jídelně. Nechtěl jsem je pirátsky přefocovat v nekvalitním provedení, předpokládal jsem asi jako všichni, které ta věc zajímá, že budou k dispozici na webových stránkách obce Božice. Proč se tak nestalo, nevím.

      Vymazat