neděle 23. října 2016

Fotbal: Remízu jsme uhájili

Zápas dvou vyrovnaných soupeřů přilákal do hlediště božického fotbalového stánku více než 130 diváků, z nichž několik desítek fanoušků přijelo s týmem hostí. Hosté korunovali úspěchem úvodní tlak, my jsme vyrovnali krátce po začátku druhé půle po pěkné akci. V závěru jsme remízu s notnou dávkou štěstí uhájili.
OP: Božice - Starý Petřín 1:1 (0:1). Naše branka padla po střele Karla Vávry. Tu nešťastně tečoval domácí obránce Michal Kašpárek do vlastní sítě.


Sestava Božic: Jan Szabó - David Švejdík, Jiří Pavelčík (K), Petr Řihák - Miroslav Tkadlec - Ondřej Zapletal, Karel Vávra, Roman Šob - Kamil Kalina - Jan Kudlička, Patrik Ležák. Střídal David Mlčúch (v 31´ Petra Řiháka) a Zdeněk Chrenovský (v 90´ Kamila Kalinu). Na lavičce ještě připraven Petr Procházka. Trenér Miroslav Tkadlec, vedoucí mužstva Jiří Čada.

Nováček soutěže se do nás pustil bez rozpaků. Naši v lehce pozměněné sestavě a se silnou lavičkou se tradičně pomaleji rozehrávali a po jedné takové špatné rozehrávce se hosté dostali do výborné šance, kterou v 9´ s přehledem proměnil Milan Popelka.
Našim akcím chyběl moment překvapení a kvalitní zakončení. Všechny naše střely byly takové pozdravy dobrému gólmanovi hostí, nebo šly vedle. Ani rozehrávky dneska nebyly naší silnou zbraní a zbytečně jsme si sami komplikovali situaci. Od poloviny prvního poločasu jsme se však přeci jenom chytli a vytvořili jsme si několik dobrých příležitostí. Cíl však nenašla žádná z nich. A vůbec jsme dneska nezúročili žádný z mnoha rohů.


Našemu oživení pomohla změna v rozestavení ve druhé půli. Zvláště dvojice útočníků Honza K. a Roman byla vidět, zezadu je podporovali všichni ostatní včetně nejlepšího muže na hřišti Jiřího Pavelčíka. Operoval na velké ploše a byl vždycky všude tam, kde ho bylo třeba. Ochránce slabých a potřebných a nekompromisní pistolník při našich útočných akcích. Zkrátka něco jako Yul Brynner  (Chris) v klasickém westernu Sedm statečných. Především jeho koncentrovanému výkonu můžeme děkovat za dnešní bod.
Škoda, že jsme nevyužili situace po vyrovnávací brance ve 47´. Dokonce se zdálo, že mezi 50´ - 60´ Petřín odpadl. Bohužel naše komplikované a nepřesné rozehrávky ´v přehuštěném prostoru vrátily hosty do hry a závěrečnou desetiminutovku jsme se sborově modlili, abychom udrželi remízu.
Varovným signálem bylo petřínské břevno v 65´, ale pot nám stékal po zádech po závaru v 86´, kdy Jura vykopával míč kolenem téměř z brankové čáry a pak v 89´, kdy jenom vynikající reakce a zákrok daleko vybíhajícího Honzy Sz. a následný "úklid" míče do bezpečí Jirkou Pavelčíkem nám zachránili cenný bod.
Hostům patřil úvod a závěr zápasu, nám prostředek, takže je dělba bodů vcelku zasloužená. Na gólovky jsme to však tentokrát projeli.




































3 komentáře:

  1. Fotbal neměl chybu...konečně se dalo na fotbal dívat. Rozhodčí "párkrát" nepískl co měl...ale budiž mu odpuštěno. Božičti Fanoušci by mohli více fandit;)ikdyž výjimky byli.Příklad by si mohli vzit právě z fanoušků Str.Petřín. Opravu kluci bylo se na co dívat. Jen tak dál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, jenom bych dodal, že my fandíme i tím, že máme klubové šály a těch jsem tentokrát viděl dost!Ale uznávám, že na vaše fans"cérky" jsme tentokrát neměli. :-)

      Vymazat
    2. Pane Nevrkla špatně pochopeno:)první příspěvek psal Božičak....podle poslední věty.. Jste si asi myslel že fanda Str.Petřínu.Božice by měli více fandit..povzbuzovat

      Vymazat