úterý 18. října 2016

Práce na kruháku běží, značení už je v pořádku! A jiné radosti z Božic

Když jsem se dneska odpoledne vracel z práce domů, sledoval jsem pozorně, jestli se něco změnilo kolem značení neprůjezdnosti Božic - a byl jsem příjemně překvapen: Vše bylo, jak má být! A jak mělo být už týden!!!


Na státní jasná značka se zákazem vjezdu do Božic, před mackovickým kruhákem novotou vonící oranžová přelepka přes název Jaroslavice a zase značka "zákaz vjezdu" přes Božice. U Bílého kříže už jenom jedna dobře viditelná zákazová značka, no a do naší ulice pod Hostincem u Kudličků už taky jenom jedna značka s dodatkovou tabulkou - viz foto. Takže zásah odpovědné osoby, která v pátek navštívila na žádost starosty obec Božice, byl účinný!!!! Škoda, že se to nepovedlo hned napoprvé. Ale i tak dík!
Čekal jsem venku na příjezd kolegy z práce a vidím, jak si to nějaký nešťastník šine se svým osobáčkem dolu od křižovatky. Asi ve zpětném zrcátku zahlédl policejním auto, které někde tam číhalo a jalo se našeho nešťastníka sledovat. A tak řidič vozidla v zatáčce u Němečkových trošku šlápl na plyn - policejní vozidlo projíždějící zatáčkou u hostince taky šláplo na plyn ... Jak to dopadlo, nevím, pochybuji však, že byl řidič ve svém pokusu nějak se ze silnice "vypařit" úspěšný.
Práce na kruháku probíhají podle harmonogramu. Nejdříve byl obnažen bývalý mostek pod silnicí, dneska už byl pryč i s mohutnými betonovými okraji. Zmizel tak kus novější historie Božic, ale my zase tak moc kvůli tomu netruchlíme.
V Křídlovicích u výlepové plochy a u čekárny na mě koukala poškozená rozvodná skříň. Kterému vandalovi stálo za to vypáčit krytku?!
Stejně tak jsem byl zaskočen na návsi u kapličky-zvoničky! No schválně: Poznáte na připojené fotografii, co zde během uplynulých měsíců zmizelo? Já tudy jezdím téměř každý den - a všiml jsem si toho až dneska. Když jsem šel pěšky. Asi občas nezaškodí nechat naftového oře stát a projít se Božicemi pěšmo! Pak si všimnete i toho, co z okna auta lehce přehlédnete.
Prst nahoru zaslouží božický cyklista perfektně oblečený do reflexních prvků. Takového cyklistu prostě nepřehlédnete!
A na závěr ještě omluva rozčílené řidičce: Omlouvám se, že jsme dneska odpoledne před Tarabovými omezili průjezdnost silnice. Ale mysleli jsme to s Mariánem dobře: Díky tomu zúžení musel každý řidič přejet ten hrůzný "skokanský můstek" max. rychlostí 15 km/h! Ale paní řidička pro toto naše "ochranné" postavení neměla zrovna moc pochopení a lála nám zpoza okýnka. A kdyby zastavila a spustila na nás lavinu slovního komentáře, asi bychom si ho taky za rámeček nedali. Tak ještě jednou: Omlouvám se za nás za oba. Příště už to neuděláme a zastavíme pěkně na odstavné ploše nad masnou.
   (lan)








3 komentáře:

  1. Telefonní budka zmizela? Kuč.

    OdpovědětVymazat
  2. Ohledně toho značení uzavírky kvůli kruhovému objezdu, nebyl původně plánován kyvadlově řízený provoz kolem zastávky pomocí semaforů? Nejsem si tím jistý, ale myslím, že to v původních plánech bylo.

    OdpovědětVymazat