pondělí 13. listopadu 2017

Jsou Božice Boží? Unikátní studentská anketa (akt.15.11.)

Na výše položenou otázku by měla pomoci odpovědět unikátní anketa studentrů jedné vysoké školy, kterou na panelech můžete potkat na několika místech Božic.
Jsou Božice Boží?
To je otázka, kterou klade skupina studentů z Fakulty architektury z Brna právě vám, občanům Božic. Rozhodli jsme se zabývat vaší obcí, podílet se na jejím urbanistickém směřování, které by mohlo přispět ke zlepšení veřejného prostranství a míst, která jsou vašim srdcím nejbližší 😀
.
Zajímá nás váš pohled, na kterých místech rádi trávíte volný čas, či naopak, které prostory byste rádi změnili. Pomozte nám, pomocí barevných špendlíků, poznat Božice z vašeho pohledu a pomoci tak k pozitivním změnám v budoucnosti ...

Děkujeme za každý špendlík!  😀

Hlasování prováděné barevnými špendlíky je samozřejmě velmi subjektivní a ve výsledku  by nám mělo ukázat místa, která máme v Božicích rádi, kde se cítíme dobře a kam rádi chodíme, ale na druhu stranu zachytí i místa, kterým se raději obloukem vyhneme nebo je nevyhledáváme. Nabízí se nám šest okruhů, z nichž si můžeme vybrat místo, kde jsem, když mám volno, kde je naopak nuda, kde prožívám lásku, kde si dávám sraz, kde je to ošklivé a kde se bojím. Otázek by se asi nabízelo víc, zvláště těch pozitivních, ale autoři chtěli mít nabídku plusů a mínusů vyváženou, a tak je to tři na tři. Drobné nepřesnosti v umístění orientačních symbolů se dají při trošce soustředění lehce vyřešit. Snad jenom všechny zarazila druhá zubní ordinace u hřiště.
Z letmého pohledu na mapu Božic je taky patrná dynamika stavebního rozvoje obce, protože např. v lokalitě za školou už přibyly nebo aktuálně přibývají další rodinné domy. Právě mohutná výstavba u Donáta, nad DPS, za školou a nově u hydroglobu je nejvýraznější změnou na mapě Božic. V polistopadovém rozmachu a rozvoji moderních Božic je dneska největší vklad pro budoucnost.. Z pohledu historie je to po roce 1945, kdy došlo k novému osídlení Božic, druhé zlomové období. Můžeme být rádi, že jsme jeho aktivními účastníky.
          (lan)

Anketa již byla ze sběrných míst stažená a nyní se budou získané materiály zpracovávat. Ankety si všiml i regionální týdeník Znojemsko a informaci přináší ve svém aktuálním čísle z 13.11.2017.


PS. Určitě nepřekvapí, kde je největší hromada pozitivních špendlíků!!!




Tabule v Hostinců u Kudličků

Tabule ve vestibulu KD - vchod na OÚ




2 komentáře:

  1. V kulturáku nejsou špendlíky!nemohl jsem dát hlas oblíbenému místu.

    OdpovědětVymazat
  2. K článku ve Znojemsku z 13.11. Jsou Božice Boží připojuji osobní vzpomínku. Při koncertu skupiny Turbo nám toto rčení napsal do klubové kroniky bubeník Jirka Lang. Tak dobře se tu měli! :-) Eva K.

    OdpovědětVymazat