neděle 12. listopadu 2017

Kam patří božický fotbal?

Včerejší ukončenou, kterou pro své hráče a příznivce uspořádala TJ Sokol Božice B v myslivecké klubovně,  byla - po nedávné ukončené, kterou uspořádal fotbalový oddíl TJ Sokol Božice pro všechny hráče a funkcionáře TJ Sokol Božice (A i B) - ukončena podzimní část letošní fotbalové sezony. Nebudeme si nic zastírat: rozporuplné sezony!


Já osobně nejsem zainteresován v této cause nijak. Já ochotně pomůžu Petrovi i Pavlovi. Upřímně ale můžu říct, že jsem po skončeném podzimu na rozpacích.
Dopadlo to tak, jak někteří tušili, ale věřili, že to tak nebude: Vytvořily se tady dva týmy, a protože BOŽICKÝ FOTBAL NEMÁ ŽÁDNÉ PEVNÉ  A JASNÉ VEDENÍ, FUNGUJÍ TY DVA TÝMY PARALELNĚ VEDLE SEBE, NIKOLIV SERIOVĚ (za sebou), tak i vzájemná spolupráce zadrhává a má trhliny.
Toto konstatování není o obětavosti lidí, kteří se oběma mužstvům věnují, ale je o vzájemné spolupráci a kooperaci. A tady bohužel - i vinou toho, že tady jedno jasné vedení klubu nefunguje - máme - jedno velké prázdno!

A tak by bylo dobře, kdyby se konečně sešlo něco jako valná hromada, zvolen byl nový výbor a hlavně by byl zvolen předseda oddílu, který tady už nějaký čas není. Karel Hala to dělat nechce a jiný člověk se na scéně neobjevil. Jsou tady však lidé, kterým božický fotbal lhostejný není a chtěli by pro něj něco udělat. Nezbývá, než aby se tito lidé svolali, sešli, zasedli a volili. Zimní přestávka je na to naprosto ideální.

Pokud máme ambice něco v okresním fotbale znamenat, budeme volit lidi, kteří podpoří to, aby za Božice hráli lidí s ambicemi a snahou něco dokázat, bez ohledu na to, jestli jsou přímo z Božic nebo pocházejí z našeho okolí.

Jestli nám stačí, že budeme hrát nižší soutěže se svými vlastními odchovanci - nemám proti nim zhola nic. Naopak obdivuji každého, kdo umí do kulaté mičudy dobře kopnout a je ochotný každý víkend obětovat několik hodin amatérskému fotbalu - pak se můžeme vydat cestou postupného útlumu našich ambicí.

A jaký názor máte na božický fotbal vy? Chodíte na fotbal? Chodíte na zápas Božic A i Božic B? Chcete, aby se v Božicích hrál kvalitní fotbal, minimálně na úrovni okresního přeboru? Díváte se raději naše odchovance, byť na okresní přebor by takový tým zatím neměl?
Pište, hlasujte, bavte se o tom. Šedesát let božického fotbalu už je nějaká tradice, která nás snad k něčemu zavazuje! Nebo je nám  to jedno?

             (lan)

2 komentáře:

  1. Zdravím všechny, koho fotbal baví!
    Hezky napsané, úplně moje řeč, až na ty volby pane Nevrkla,s těmi bych já osobně počkal, až podle toho, jaký fotbal tu většina chce.
    Já osobně vidím ideálně obě mužstva, s tím, že jasná priorita musí být A tým.
    Jura P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím nemám vůbec žádný problém. Do toho nebudu zasahovat. Moje komentáře berte jako novinářské, tudíž jsou s určitým odstupem a taky určitým novinářským nebo osobním "úhlem pohledu"! Věci rozhodovací nechám samozřejmě na zainteresovaných osobách. Večer přidáme fotbalovou anketu, taky to bude vzorek názorů a náhledů na božický fotbal.

      Vymazat