pátek 17. listopadu 2017

Těšíme se letos na vánoční strom v Božicích?

Po loňském faux pas se letos připravuje rozsvícení vánočního stromu v Božicích prý nějak jinak. Jak jinak nevím, nejsem do této aktivity zainteresován. Anketou jsem se pokusil zjistit, jak moc nás tato bezesporu pěkná akce oslovuje a průběžný výsledek je tak padesát na padesát.


Co z toho plyne? Plyne z toho vlastně to, že ti, kterým je tento společný začátek adventu určen, se na něj těší a těm ostatním je to tak nějak jednu. Bude? Bude! Nebude? Ani to nezaznamenám.
Pořadatelé tak nemusí být nervózní, že něco nebude tip ťop. To se od takové akce ani neočekává, tam je právě určitá živelnost a radost jakousi nepsanou součástí.
Důležité je, že akce bude a asi to hodně ovlivní i místo, kde bude strom rozzářen. Loňskou diskuzi uzavřel starosta Karel Hala slovy: Stromek a jeho výzdoba nejsou otázkou peněz, spíše je to místo konání a vhodný strom.
 Tak se pojďme společně těšit. Datum zatím neuvádím, protože je nevím, předpokládám, že to bude na první adventní neděli 3.12.2017. Všechno o adventních akcích by mělo být uvedeno v posledním letošním čísle Božického zpravodaje, který má uzávěrku tuto neděli 19.11.2017.

P.S. Ke změnám letos přistoupila i radnice ve Znojmě. Adventní trhy se vracejí na hlavní Masarykovo náměstí, kde bude rozsvícena dvanáctimetrová jedle z Bezkova a na Horním náměstí bude stát menší sedmimetrový stříbrný smrk z Přímětic. Samotné zahájení letošního Znojemského Adventu proběhne v neděli 3. prosince 2017.
                     (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat