sobota 4. listopadu 2017

Jak prohrát vyhraný zápas (celý fotoblok v 8 obrazech) (dopl.9.11.)

Jeden z nejkrásnějších momentů zápasu.
Běží 17´ Honza (po Romanově pasu)
pálí v pádu ... Bohužel těsně nad!
Vzhledem k tomu, že se mi množí dotazy, jak jsme dneska hráli, dám aspoň základní informaci. V zápase, v němž jsme měli nakročeno na výhru, jsme nakonec prohráli. Důvod:neproměnili jsme čtyři gólovky (dvě Bojar, dvě Čudl). Vypisujeme proto zimní konkurz na střelce! :-)
Zn pivo OP: Božice A - Višňové A 2:3 (2:1). Naše branky: Jura Pavelčík a Bojar.


Ve chvíli, kdy jsme se dostávali do hry, jsme v 8´ inkasovali a prohrávali 0:1. Honza v brance (Vojta má vodu v koleně) první střelu vyrazil, proti druhé už byl bezmocný.  Díky perfektně kopnutému přímému kopu ve 24´ kapitánem Jirkou Pavelčíkem a pohotovému Bojarovi v 36´ jsme zápas otočili a drželi jej jasně v rukou.
To vše pokračovalo i ve 2. půli, jenom náš tlak a převaha byl ještě zřetelnější a viditelnější a hra se odehrávala hlavně na polovině domácích. Vše vyvrcholilo v 50´, kdy se v naprosto jasné gólové pozici ocitl Bojar. Všechno udělal dobře, jenom vyvrcholení akce skončilo na tyči! "Ta tyč nás bude mrzet!" děl prorocký hlas bývalého božického trenéra Mirka. Já mu ještě opáčil: "Nesýčkuj!" Ale cítil jsem to podobně.  Tato událost nás postupně rozhodila, víc jsme faulovali, zranil se Hajdy a nešťastná situace vyvrcholila v 74´ sundáním Bojara. Najednou jsme byli bezzubí a zranitelní. Už předtím se hostům v 64´ podařilo z přímáku vyrovnat na 2:2. Naše bída a zmar vyvrcholily v 84´, kdy se hostům podařilo z rychlého protiútoku zavěsit a strhnout vedení a nakonec i vítězství na svou stranu. Se stavem 2:3 jsme už neudělali nic.
Úvod zápasu se příliš nevyvedl rozhodčím a zvláště pomezní Šachl svým výrokem ve 20´ (signalizoval ofsajd, který nebyl, ve chvíli, kdy jsme dali vyrovnávací branku) výrazně ovlivnil zápas. Toť náš názor, nikoliv jen můj!

           (lan)

Dnešní report udělám trošku jinak, a to komentem nejzajímavějších momentů zápasu.

Hned tím prvním se vyjádřím k názoru pana sudího Šachla, který situaci popsal a zakončil větou: pokud by Vaše zrcadlovka rozřešila situaci,chybu přiznám a přijedu s tulamorkou:D Jiří Šachl.
Tak tedy: Moje zrcadlovka (cením si, že pan Šachl poznal, že je to foceno zrcadlovkou a na jaře by snímky měly být ještě kvalitnější, protože jsem celorodinnému Ježíškovi nařídil, že kvůli fotbalu potřebuji lepší objektiv! :-) ) situaci dost průkazně zachytila - a musím se smutkem konstatovat, že si páně Šachlovu tulamorku NEDÁM! :-( Nedám, protože Jiří Šachl posoudil situaci správně. On sám je na snímku jen jednou - při začátku akce - a v té chvíli má ještě praporek dole a sleduje velmi pozorně situaci. Bojar už v té chvíli stál pár cenťáků v ofsajdu, ale nebyl zapojený do hry. Bohužel v tomto centimetrovém postavení zůstal až do dokončení akce (míč v síti), radosti, zklamání, emotivní reakce, žluté karty a domluvy naší lavičce. Jo, jo, fotbal je krásná emotivní hra. A k tomu foto, které jsem pořídil.









2) Jak padla vedoucí branka hostů
Jak až z fotografie vidím, tak první střelu zachraňoval Zdeněk. Bohužel odražený míč trefil višňovský útočník perfektně a posla míč do naší brány do skulinky mezi dobíhajícím Kamilem a Zdeňkem... Tak to sedne "maximálně jednou za deset let!" (hláška doktora Chocholouška z Jáchyme, hoď ho do stroje).
A foto:








3) Jirka vyrovnává na 1:1. Perfektně kopnutý přímý kop - po faulu na Bojara ve 23´-  k tomu není třeba dalších slov! Prostě "pan profesor" vyučoval .... :-)
A pár fotografií:






4) Bojar nás posílá do vedení 2:1.
Od nějaké 10´ jsme byli jasně lepší, byli jsme více na míči, jenom nás zadáci Višňové k ničemu nepustili. Částečně to zlomil Bojarův neuznaný gól a pak Jurova vyrovnávací branka.  Ve 29´si na míč seběhl Honza, posla Kamilovi, ten Jarovi, ale ten zbrkle vystřelil! "Zasekni!" radili mu ochozy. Individuální kličkovanou předvedl ve 32´ Jara. Byl přitom okopáván jako řípa, ale písknuto nebylo nic. Akci zakončil Honza - netrefil dobře! Škoda. Opět naše krásná akce ve 34´- tentokrát však úspěšně zakončená Bojarem! Ujímáme se vedení 2:1 a jsme na koni.

Foto:












5) Do šatny jsme mohli vedení navýšit!
Jara, Honza a Bojar měli kolem 43´ šanci naše vedení navýšit. Zvlášť Honzova střela na tyč tam měla spadnout ....







6) Bojar netrefil prázdnou branku v 50´. Začátek našeho konce. Bojar celou akci provedl parádně. Nevyšlo až finálové zakončení .... 







7) Hosté vyrovnali z přímého kopu v 64´ na 2:2:








8) Plný kalich hořkosti jsme si vypili v 85´. Rychlý brejk Višňové skončil v naší síti. Už jsme neměli na to stav 2:3 změnit. Střelec branky si přetáhl dres přes hlavu. Zachytil jsem jenom návrat dresu na tělo a ŽK, kterou za tento přestupek dostal.












16 komentářů:

  1. Na situaci z ofsajdové pozice jsou samozřejmě rozdílné názory.Já si za svým rozhodnutím stojím,ale nejsem rozhodně dokonalej a chybu přiznám.Škoda že Váš výborný foták zůstal mlčet. Děláte to v Božicích fakt dobře a rád si Vaše reporty počtu.Jen trošku nesouhlasím s Vaším výrokem Ovlivnil zápas.Pokud vím situace se stala za stavu 0:1.Ve vší uctě k Vašim utočníkům Vy jste vedli 2:1 a v tě době jste nedali jak píšete čtyři tutovky.Holt fotbal je krásná hra plna emocí.At se Vám dílo daří a pokud by Vaše zrcadlovka rozřešila situaci,chybu přiznám a přijedu s tulamorkou:D Jiří Šachl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpopvěď jsem již zpracoval do reportu + jsem přidal fotky, které jsem pořídil.

      Vymazat
  2. Pěkný a pravdivý komentář pana rozhodčího, stačí se podívat na foto. to je tak když se nedávají jasné tutovky.......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky myslím, že jsem to dostatečně ocenil a dal jsem fotky, které jsme měl k dispozici na web. Ukažte mi, který jiný mančaft v okrese to dělá, rád se podívám! :-) Kromě webů Petřína a Hostimi si moc nepočtete. Ale ty neproměněné tutovky, to je fakt jenom náš problém!

      Vymazat
  3. Report ze zápasu jsem zkompletoval. V ruce nám zůstal kalich hořkosti ...

    OdpovědětVymazat
  4. Jen ještě jednu větu:Vzkažte pánovi v černých brýlích,že jsem rád,že jsem nemusel použít judo:D a v rakousku ať si za sundání dresu dávají červenou,ale u nás je to žluta.Jiří Šachl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pán v černých brýlích se zjevně zalekl .... Přeci jenom proti profíkovi by si netroufl! :-)

      Vymazat
  5. Olee olee Višňové Višňové

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte výborné dorostence a dobře jste je začlenili do "A"týmu. To vám musí závidět prakticky všichni v okresním přeboru. Už proto vám úspěch přeju. A i fanoušci byli jiní, než si pamatuji z dřívějška. Lepší :-)

      Vymazat
  6. Za důležité považuji snahu věci řešit. Na dokončené nechyběl prakticky nikdo, vyříkaly se tam věci, které nás tížily a hledá se řešení, jak to na jaře válet líp a úspěšněji. Náš fotbalový expert spočítal, že jsme zbytečně přišli o 8 bodů. To by se nám podzim hodnotil podstatně jinak a v jiném rozpoložení. Plakat nad nějakým rozlitým mlékem je zbytečně, sebemrskačství k ničemu. Jdeme do toho pozitivně a odpovědně.

    OdpovědětVymazat
  7. Je už Jarda Jandásek doma z nemocnice?Slyšel jsem že tam musel znova s tým kolenem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě kráčím jen tak naší ulicí a proti mě hopká o jedné "žerdi" Jara Jandásek. Týden ho lámali ve znojemské nemocnici, jak v proslulém Kladivu na čarodějnice! To vydrží jenom silní, odolní a sportovně založení jedinci! Snad to rozbouřené koleno hrušovanská rehabilitace uklidní. Výhled do budoucna: 2 roky a pak se uvidí. Prý je fotbal kontaktní sport a toto je ta odvrácená strana. Jinak Jara je pozitivně naladěný člověk a všechny pozdravuje. Případ zatím nekončí, to je snad každému jasné!

      Vymazat
  8. Dívám se teď na kvalifikaci Chorvatsko-Řecko a takové milimetrové ofsajdy, jaký byl odmávnutý Bojarovi, se tady vůbec nepískají. Asi bychom se měli přeci jenom trošku víc dívat i trošku "za naše obzory"!

    OdpovědětVymazat
  9. A večer byl Bojar jako italský fotbalista Immobile v baráži Itálie - Švédsko!Taky pořád na hraně. :-) A taky mu to "pan Šachl" mával! Takže to mají hrotoví střelci těžké!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Teď sleduji zápas Baník - Karviná, no a vítězný gól dal Baroš z podobného ofsajdu jako Bojar. Jenže na rozdíl od božického utkání prvoligový, dobře placený pomezní nic neviděl - a Barošův gól platí! Co dodat?

    OdpovědětVymazat