neděle 3. června 2018

Důležitý zápas jsme zvládli

K důležitému zápasu s FK Znojmo B jsme nastoupili v aktuálně nejsilnější možné sestavě, tj. Čábo v bráně, před ním Džamp, Kaka, Zlatan a Bruno, v záloze Luke, Jura, Karlík a Čudl a na hrotu Zdenál s Lovcem. Všichni zahráli výborně, s maximálním nasazením a zodpovědností, což se promítlo do hry i do brankostroje. Měli jsme tentokrát i štěstí a proměnili jsme téměř všechny gólovky.
OP: Božice A - Znojmo B 5:1 (2:0). Naše branky: 2x Lovec, 2x Čudl, 1x Zlatan.


Sobota s proměnlivým počasím byla náročná. Naše první zaznamenáníhodná akce přišla už ve 3´. Kombinace, snaha o rychlé přenesení hry a vysouvání Lovce do brankových pozic. Nátlakovou hrou jsme se dost otevřeli a málem jsme na to v 7´ dojeli. Jedůvku jedné ze znojemských "stars" Daniela Kubáleho Vojta bravurně vypíchl na roh i díky své délce (výšce)! Snad to mám vyfocené.
Do mnoha příležitostí se dostával během zápasu Luke, ale nervozita ho svazovala víc, než bylo zdrávo. Jednou střílel zbytečně brzy, podruhé se ukličkoval ve vápně, potřetí nedal míč čelem....
Ve 14´ trefil Karlík horní břevno!!! Potlesk!!! Ono to půjde. Byli jsme v laufu a bylo jenom otázkou času, kdy udeříme.Stalo se tak ve 20´, kdy pěknou akci po ose Zlatan - Lovec - Čudl zakončil posledně jmenovaný naším vedoucím gólem. Vedeme zaslouženě 1:0 a můžeme se zklidnit. My ale pokračujeme v tlaku. Hosté se zmohli jen na občasné rychlé protiútoky, vesměs ovšem bezzubé a když už, tak byl na místě Vojta (28´) nebo perfektní Kaka (34´). Naše další branka v 31´ po rohu neplatila pro faul na znojemského gološe. Poškození jsme se cítili kolem 37´, kdy nebyl písknutý šlapák na Kaka, který až do svého vystřídání viditelně kulhal a trpěl, ale hrál jako o život. Taky "tanec" na Brunových zádech zůstal bez potrestání. Ocenili jsme potleskem řadu našich akcí a zákroků, třeba Žapíkův brejk v 39´, jehož zakončení gološ vytáhl vedle branky. Jak u Verdunu to v závěru poločasu pálil Karlík a my jsme chrochtali blahem!!! Když už se blížil konec půlky zatáhl míč Luke, jeho centr byl sražen na roh a v nastalém zmatku se nejlíp orientoval Lovec, který upravil skóre 1.půlky na 2:0.


































2. poločas:
Pokračovali jsme v útočném fotbalu, Čudl krásně centruje (47´), ale Lukáš neumístil - je z toho roh. Okulahodící individuální akci opět předvedl Karlík ve 49´a jeho střela orazítkovala tyč! Zůstali jsme u soupeřovy branky a gólmanovu chybu potrestal v 50´ důsledný Lovec třetí brankou zápasu. Vedení 3:0 už bylo velmi nadějné!
Pozor na chyby vzadu - řeší je když tak naše poslední instance, výborný Čábo! A výborný zákrok předvedl i Kaka - "Tak se to hraje!" Zápas je pohledný, živý, plný pohybu a našich pěkných akcí. Nebezpečné jsou ale i občasné výpady hostů.
Potlesk a povzbuzování se ozývají velmi často, hlavními aktéry jsou Lovec, Karlík a Čudl.
Vyčerpání ze zničujícího vedra a v té době i slunka je patrné na obou týmech. V 67´ střídá Karlíka Bojar a postupně jdou do hry i Vrbič a Ludwa.
To už ale vedeme 4:0, kdy v 69´ přeloboval Čudl nepozorného gološe a pak i 5:0, když se Zlatan v 71´ z nemožného úhlu trefil mezi tyče!!! Pane jo, takovou úrodu už dlouho nepamatujeme. Vylepšujeme si tak i celkové skore do plusu! Další náš gól v 74´(Vrbičův) nebyl opět uznán pro náš faul na gólmana. Měli jsme ještě další pěkné akce a šance (Bojar, Žap), ale náš tlak už opadl. Na hřiště přišel Vrbič za Kaka (72´) a Ludwa za Lovce (76´). Hostům se nakonec podařilo v 85´ zkorigovat na konečných 5:1, ale euforii z vítězství nám samozřejmě vzít nemohli.













       (lan)

2 komentáře:

  1. Bohužel kluci já už jsem dohrál že zlomeným palcem to nejde! Ale věřím že je udelate i beze mě! Božic olee

    OdpovědětVymazat
  2. Smrdí to penezma prej jo

    OdpovědětVymazat