středa 20. června 2018

Z policejního deníčku

V Božicích se kromě nebezpečné noční střelby ze vzduchovky a utrženého kombajnového přívěsu se složenou žací lištou nic zvláštního nestalo. V okolí však ano. Například v Boroticích nebo Lopatově.


O víkendové havárce v Boroticích se v policejním hlášení uvádí:
 Ve tři hodiny v noci ze soboty na neděli došlo k dopravní nehodě v obci Borotice. Šestadvacetiletá žena za volantem osobního vozu Seat patrně nezvládla řízení z důvodu požití alkoholu před jízdou. Po projetí zatáčky narazila do zaparkovaného vozu Škoda Octavia a tím způsobila celkovou škodu šedesát tisíc korun. Potom vyšlo najevo, že má v krvi 1,92 promile této návykové látky. Vše se naštěstí obešlo bez zranění. Řidičský průkaz jsme jí na místě zadrželi.

A o nepříjemném překvapení v Lopatově se píše toto:
 Ani blízkost pietního místa neodradila troufalého pachatele k tomu, aby nevyužil příležitosti. Manželský pár z našeho regionu přijel včera před osmnáctou hodinou ke hřbitovu v obci Litobratřice. Zaparkovali svůj osobní vůz a na patnáct minut odešli. Když se vrátili, čekalo na ně nepříjemné překvapení. Někdo jim rozbil v pravých předních dveřích okno a odcizil koženou příruční tašku, kterou nechali ležet mezi předními sedadly. Přišli tím například o různé osobní doklady, platební kartu, fotoaparát, ale i o finanční hotovost sedm tisíc korun a 220 Euro. Celková způsobená škoda je téměř čtyřicet tisíc korun. Případem se zabýváme a po zatím neznámém pachateli pátráme. Podle trestního zákoníku mu za krádež spáchanou vloupáním a neoprávněné opatření platebního prostředku hrozí až dva roky odnětí svobody. Tomuto protiprávnímu jednání šlo snadnou předejít. Stačilo nenechávat v kabině vozu viditelně odloženou tašku. V souvislosti s tímto případem opět připomínáme, že auto rozhodně není trezor. Nedávejte zlodějům šanci.

3 komentáře:

  1. Bohužel to slečna neřídila.Vzala to na sebe.Protoze auto půjčila ozralemu 17letému kamarádovi.A ten způsobil škodu.

    OdpovědětVymazat
  2. Teď lidi, co střílí ze vzduchovky, je u nas více. Nehledí na okolí nezajímá je, že v sousedství žijí a behaji děti. Naprat střelcům broky do kalhot, pak by dali pokoj.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak dost lidí ví že za volantem automobilu seděl někdo uplně jiný...Bez řidičskáho oprávnění, nezletilý a navíc taky pod vlivem alkoholu, takto se odvíjí rodičovská výchova :/

    OdpovědětVymazat