pondělí 24. září 2018

Veteráni v soutěžních kopačkách

Jiří Pavelčík v akci před
týdnem ve Štítarech
Když na hostěradickou pouť jezdíme na tradiční turnaj veteránů, tak chápu, že si kopačky nazuje i náš Honza Kudlička nebo Jožin Raušer. Když ale pohlédnu do soupisek některých mužstev naší skupiny III.A třídy, tak se mi varovně zdvihá prst. Tady nebude asi všechno košer.


Minulý týden jsme pustili tři naše bývalé hráče, aby zkusili fotbalové štěstí, jak jim velelo jejich fotbalové srdíčko. A ejhle, jeden z nich, náš nedávný hrající trenér Bruno (1973) naskočil v 67´ za svůj nový tým SK Ajax Dyjákovice proti Dyji A.
No a když jsem tak pohlédl na obě soupisky, tak vidím, že v základní sestavě Dyje A stále válí známý výborný fotbalista Rostislav Szajko (1972) a na lavičce náhradníků byl připraven Ruda Paul (1972).
Proti nim je náš současný hrající trenér Jura Pavelčík (1976) úplný "mladíček"! Dokonce nebyl ani nejstarším hráčem na hřišti, protože v závěru našeho utkání Božice A - Vrbovec-Dyjákovičky si šel zahrát za hosty Bronislav Kochan (1971). Chlapi se znají ze svých bývalých angažmá a řadu desetiletí trvajících angažmá a musí si občas připadat jak na srazu abiturientů.
V utkání Přímětice B - Břežany byl připraven zasáhnout do boje v případě nouze nejvyšší i břežanský trenér Jirka Bobek (1967). Ovšem nic nepřekoná souboj Micmanic s Křepicemi. Za Micmanice zasáhli ve druhé půli dva střídající hráči ročníku 1975 Tomáš Norek a Petr Šinogl a oba si dali dokonce po gólu. Křepice měly ve svém týmu dva hráče r. 1973, jednoho 1974 a jednoho r. 1977. Celý zápas pak odehrál Vladimír Trnka (1961) a na posledních pět minut naskočil i můj vrstevník a můj jmenovec Ladislav Vircler (r. 1956)!

Ve IV.C pak válí za Práče B náš další bývalý hrající trenér Miroslav Tkadlec (r. 1976) a spolu s ním i nestárnoucí kapitán Slavomír Trochta (r.1974). Jako kapitán pak už řadu let vede tým Lechovic do boje náš bývalý obránce Svatopluk Nevěčný (r. 1971).

Před všemi výše jmenovanými pány fotbalisty klobouk dolů.

                               (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat