úterý 18. prosince 2018

Pane hejtmane, proboha, konejte! Další karambol na mackovské křižovatce (akt.19.12.)

Před rokem jsem se obrátil na hejtmana Jihomoravského kraje B. Šimka (ANO 2011), aby se vahou své osobnosti zasadil o větší bezpečnost tzv. mackovické křižovatky (Znojmo - Pohořelice vs. Mackovice - Hostěradice). Odpověď byla hodně opatrná a praxe je ještě horší.


Dnes odpoledne jsem se vracel z práce a už z dáli jsem viděl modré blikače. Bylo asi 15:40 h a tato nepřehledná nebezpečná křižovatka si zase vybírala svou daň. Mrtví tam tentokrát naštěstí nejsou, ale zraněny byly čtyři osoby.
Na webu hasičů je uveden čas nehody 15:26 h, takže jsem se zde ocitl zase krátce po tom, co k ní došlo. Když jsme odbočovali na Mackovice, viděli jsme jedno osobní vozidlo na státní silnici na střeše (z mého pohledu na pravé straně) kousek za křižovatkou a druhé jsme viděli odhozené do mělké pravé příkopy od Hostěradic. Jak k nehodě došlo nebudu spekulovat, zřejmě nedal řidič jedoucí od Hostěradic na Mackovice přednost vozidlu, které jelo po státní....
 
Hasiči píšou: SE ZRANĚNÍM
Popis: U dopravní nehody dvou osobních vozidel jsme zajistili protipožární opatření. Ve spolupráci se ZZS jsme se postarali o 4 zraněné osoby.
Jednotky: PS Znojmo
Obec: Mackovice
Část obce: Mackovice
Stav: SaP na místě

Po kolizi zůstal Ford pick-up na střeše uprostřed křižovatky. Zdravotníci převezli do znojemské nemocnice tři lehce zraněné lidi. „Dvě mladé ženy a jednoho muže. Skončili na chirurgii ve Znojmě,“ sdělila mluvčí záchranářů Michaela Bothová.
Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/nehody/u-mackovic-se-bouralo-tri-lide-skoncili-na-chirurgii-20181218.html

V říjnu 2018 byly komentovány nejnebezpečnější křižovatky na jihu Moravy a ta mackovická měla v tomto přehledu nelichotivé 2. místo (za nejnebezpečnější křižovatkou Mikulov - Březí, kterou taky docela dobře známe. Dnes si tedy připisuje další čtyři zraněné. Uvádí se: Podle žebříčku pojišťovny hrozí jihomoravským řidičům riziko také na křižovatce na silnici I/53 v katastru obce Mackovice. Severozápadně od vsi se v uplynulých třech letech staly čtyři nehody, při nichž jeden člověk zemřel a jeden se těžce zranil.
      (lan)


1 komentář:

  1. Podle policie nedal čtyřiadvacetiletý řidič Fordu přednost škodovce. Škodovku řídila devětatřicetiletá žena. Ani jeden z řidičů před jízdou nepil alkoholické nápoje.

    OdpovědětVymazat