neděle 16. prosince 2018

Procházka zasněženými Božicemi. Jak se jmenovala první božická kavárna-cukrárna?

Nepodnikl jsem žádnou světobornou výpravu, jenom jsem šel v sobotu odpoledne pěšky (sic!) do křídlovického supermarketu pod kostelem. Jediným kritickým místem na téměř stoprocentně nové zámkové dlažbě byl i včera ten krátký nešťastně zešikmený úsek s nevhodným povrchem dlažby před turistickým altánem u hřiště.


Zastavil jsem se i u dalšího místa, které čeká na své brzké rozřešení. Nedokončená místnost prý původně plánovaná jako "kavárna - cukrárna" má být podle posledního zasedání zastupitelstva doopravdy rozdělená na dvě části, z nichž jedna bude tvořit zázemí pro výčep při akcích na hřišti, a druhá bude sloužit jako obecní knihovna a infocentrum.
Poslední, co mě zaujalo byla malá odbočka do vznikající nové božické ulice nad Dučovým. Už se to tam pěkně rýsuje, podobně na řadě jiných míst v Božicích a Křídlovicích. A třeba taková "Zlatá ulička " na "Čimperku" bude brzy k nepoznání. Připravuje se zde stavba třetího domu a zahájena má být i dlouho připravovaná stavba na rohu bývalé Židovské ulice, což je vlastně naproti na křižovatce před Škárkovým.
No a že prvního pořádného sněhu využily naši nejmenší, na to vemte jed! Třeba na zkratce u farské zdi do lesoparku. Tam sáňkovala už generace jejich rodičů i prarodičů...

P.S.: Pamatujete na jednu jedinou "kavárnu-cukrárnu" v Božicích u Mašků? V místnosti se popíjelo, kouřilo a nalevo byl pult cukrárny... A pamatujete si, jak se jmenovala? Jj, měla dokonce své jméno!

             (lan)

Tak je to správně...

...tak je to špatně!


Na božické sáňkařské a bobové dráze ...




Budoucí Knihovna a infocentrum...

... zázemí výčepu při akcích na hřišti

Žádné komentáře:

Okomentovat