neděle 27. ledna 2019

Fotbal: První přípravu zkazily Dobšice A

Na náš první turnajový zápas v Tasovicích jsme se všichni docela těšili. Jaké však bylo naše rozladění, když jsme až na místě zjistili, že Dobšice k zápasu s námi poslali místo týmu Dobšice B tým hrající I.A tř. Dobšice A. Jaký to má smysl, vědí jenom Dobšičtí.



Samozřejmě, hrálo se a ani výsledek není pro nás žádnou ostudou a katastrofou. Ani náladu nám to nezkazilo, jenom jsme jako diváci v chladném povětří opustili krásný nový areál v Tasovicích čtvrthodinu před koncem.
I my jsme do druhé půlky poslali celou řadu hráčů naší Benfiky, takže pak si mohli profíci z Dobšic vůbec dokazovat, jak jsou dobří. K jejich cti bych řekl, že zápas odehráli férově, bez faulů a tak jsme se jenom dohadovali, jestli nás tak šetřili, nebo to skutečně v mnoha gólových situacích byla taková kopyta. Výborný pak byl hlavní sudí, který dobře komunikoval s pomezními a tak ani v tomto směru nezní nějaký žalozpěv. Nám chyběl nachlazený Čudl, poplesový KaKa a nezvěstný Soukič.
Naši jedinou pěknou branku, kterou nečekaně snižoval na 2:1, dal zaskočeným  Dobšicím Lopík.
Výborný byl Pumpido v brance, kterému to v dané chvíli jde výrazně lépe než kulečník (byť smetl jednoho z favoritů Vasila jednoznačně 2:0), výraznou oporou byl Karlos v záloze a osobně mě překvapil pohyblivý Zdenál Klimeš ve druhé půlce. A tak jsme jenom na ochozu nepochopili nasazený ofsajd systém z první půlky, který nám očividně nesedí. Taky první gól jsme v 9´ dostali po tomto nepovedeném manévru. Ale jak píšu: Já měl ze zápasu dobrý pocit, kluci se na fotbal těšili a všichni vlastně zjistili, že bez dobré fyzičky to nepůjde, Takže od pátku ba se měli každý týden potkávat na trénincích v břežanské hale. Tam jsou pro fotbalové tréninky příznivé podmínky. Stará božická tělocvična je v tomto směru z mnoha důvodů pasé.
Dobšice A - Božice 5:1 (3:1).

                                           (lan)








Žádné komentáře:

Okomentovat