čtvrtek 24. ledna 2019

Tragédie v Tasovicích

Pracovník svozové firmy přišel v sobotu 19.1.2019 o život v Tasovicích. O tragédii píší čtvrteční média i policejní zpravodajství.


Policie na Znojemsku vyšetřuje tragickou smrt popeláře (†45), který zemřel v sobotu v Tasovicích. Šel čistit odpadovou nádobu popelářského auta. Najednou se ale spustil lis a neexistovala možnost úniku... Případ vyšetřujeme jako pracovní úraz. Víc se k tomu zatím nedá sdělit,“ uvedla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová. 

O tragické nehodě jako první informoval znojemský Deník. Podle něj asi pětačtyřicetiletý muž utrpěl smrtelné zranění, když uvnitř popelářského vozu čistil prostor na odpad. Podle Znojemského deníku došlo k tragédii poté, co kolega nešťastníka omylem stiskl tlačítko pro slisování odpadu.
Policisté tuto verzi nepotvrdili s tím, že detaily události s ohledem na pozůstalé nechtějí zveřejnit. „Podle prvotních informací nebylo zjištěno cizí zavinění a vše nasvědčuje tomu, že se jedná o pracovní úraz s následkem smrti,“ sdělila policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Doplnila, že policisté odmítají informaci Deníku, že za smrt muže je zodpovědný jeho kolega, který omylem zmáčkl tlačítko pro lisování odpadu.
Oba muži pracovali pro jednu z menších společností zabývající se svozem odpadu. Společnost FCC (bývalá A.S.A.), která je v tomto směru největší v regionu, totiž tragédii ve svých řadách vyloučila. Jak uvádí regiony.impuls.cz, svoz odpadu má v Tasovicích na starosti firma KJ spol. KJ, která v obci sídlí. Její spolumajitel Jan Klíčník se k události nechtěl vyjádřit.
          (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat