sobota 23. března 2019

Fotbal: Pojistku dal Vrbič, náš žolík! (+ celé foto)

Nejdřív pár faktografických postřehů. Od Pumpida a KaKáčka jsem to schytal hned po zápase. Pane Nevrkla, co uděláte s těmi hymnami Komety???? Jednu, to snad ještě! Ale dvě??? Kluci, určitě s tím něco udělám, ale když ony se mi líbí obě dvě.... Od diváků směrem k Vrbičovi: To je náš žolík!!!
III.: Božice A - Únanov B 2:0 (1:0). Branky: David Švejdík (z pen.) a Martin Vrba

Zápas to byl viditelně úvodní. My bez Adama, bez Karlíka, bez Soukiče, taky bez Lovce, ale s chutí získat plný počet bodů a neztratit tak kontakt s čelem tabulky.
První střelu na branku vyslal ve 3´ Čudl po akci naší posily Michala Jareše. Nezaháleli ani hosté a některé jejich výpady zasmrděly. poprvé křížná střela v 5´. První roh jsme měli v 6´ a postupně jich bylo "něúrekom". Doufám, že slovenštině ještě pořád dobře rozumíme. Aspoň velká část z nás....
Přímák napálil Žapík v 15´ do zdi a branku netrefila ani jeho nepřipravená střela ve 20´. Nedařila se nám finální přihrávka a hosté nás nenechali ani chvilku v klidu. Ve 22´ jsme měli druhou velkou šanci. U jejího počátku byl opět Michal a jenom velká škoda, že Lopík nenatáhl v malém vápně před bránou nohu .... pak to měl na dlouhou nohu i Zdenál. V 25´ střídal Jura. přišel Honza Sz. a hned se zapojil do hry svým obvyklým způsobem. Otravoval zadní řady hostů a od míče se nenechal jen tak odstavit. mnaše "jarní rozcvička" pokračovala až do 33´, kdy Pumpido zlikvidoval nebezpečný roh. Od té chvíle jsme se do soupeře zakousli a náš tlak gradoval. byly z toho tři rohy za sebou a nakonec faul, po němž sudí Fousek uzkázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Džamp a v 37´ jsme vedli zaslouženě 1:0. Bylo to tentokrát trošku se štěstím, ale štěstí přeje připraveným, tak jako v pátek večer ve Wemley Angličanům.... Do koce poločasu ještě pěkně vypálil Žapík a po Čudlově rohu šla hlavička Honzy Sz. těsně mimo....
Do druhé půlky jsme vběhli zostra, ale brejky soupeře nás taky vystrašily. Třeba ten v 52´. Viditelně více ze hry jsme měli my, byly i šance, třeba Zdenálova. Gól, který Zdenál dal v 61´ nebyl uznán, protože si Lopík ve vápně počínal až příliš razantně. Hrajeme útočně, rychle, střelou se blýskl Pavel, který se ze zálohy stáhl na beka. Hosté bránili v deseti a tak jsme trvale útočili do plných. Do hry přišel Vrbič, dal soupeři pěkné housle, což únanovský bek řešil nevybíravým faulem. Žapíkův přímák byl zdí sražen na roh. Vrbič hrál s chutí a v 72´ po důsledném sledování míče zabojoval ve vápně a nakonec poslal míč za záda gólmana. Zvýšili jsme na 2:0 a všichni jsme chválil Vrbiče. "Vrbič, náš žolík!" pokračovali jsme v tlaku i v šancích. jenže jsme my na ochoze 2x neslyšeli píšťalku sudího. "Jak Ivan zarevá, přehluší i její zvuk!" Důležité bylo, že byla hra přerušená a my jsme mohli zápas dohrát bez velkých nervů. A když už se stalo, byl v naší bráně vynikající Pumpido! V závěru přišel na hřiště ještě Ludwa místo Lopíka (toho provázely ovace nás diváků) a ke své dělovce se dostal i Roman. Na skóre se už nic nezměnilo a my se ještě radovali při vítězném pokřiku našich borců.

Škoda, že Micmanice nakonec porazily Dyjákovice (tam jedeme příští neděli) 2:0. To náš druhý vážný konkurent Přímětice B si z Dyje odvezly jenom bod za remízu 3:3.
Výsledky:


     (lan)
.



























































Žádné komentáře:

Okomentovat