čtvrtek 27. února 2020

Novinky z Božic

Nový chodník u dětského hřiště
Po dlouhé době můžu opět načerpat aktuální informace o tom, co se děje v naší obci. Na FB se objevily fotografie a doprovodný text k současnému budovatelskému dění v Božicích.


Na starostu či radní města Znojma zatím nemáme, ti mají tak tři facebookové příspěvky denně, ale díky za každou dobrou zprávu.

Z dnešního FB obce Božice:
Prakticky po celé obci probíhá čilý stavební ruch - u dětského hřiště dokončujeme chodník, který zde chyběl. V části Zámlýní přibude nové dlážděné místo pro kontejnery na tříděný odpad. Od úpravny vody v Českých Křídlovicích až po hřbitov probíhají výkopové práce a pokládání nového vodovodního výtlaku v rámci akce Vodárenské a.s. "Zkapacitnění vodovodu". V ulici "Za školou" začne v pondělí výstavba nové komunikace a chodníku, tato nová komunikace v délce cca 400 m by měla být hotova do května. A akcí, kterou není tolik vidět, je výstavba nové knihovny - zde se již stavební práce blíží do finále.

V diskuzi pak ještě najdeme odpovědi na dotazy občanů:

V Údolí lásky se chystají dvě akce, obě jsou zatím ve fázi projektování a jejich realizaci předpokládám nejdříve za rok. První z nich bude realizovat E.ON, bude to rekonstrukce el.vedení, které bude uloženo do země a výstavba kioskové trafostanice. Další akce bude obecní - prodloužení chodníku od mostu k nádraží a dále také rekonstrukce veřejného osvětlení.

Veškeré fotografie jsou vybrány z FB Obce Božice a všechny si můžete prohlédnout na https://www.facebook.com/Bo%C5%BEice-581379235282936/?ref=br_rs
             
                                                                                            (lan)

Dlážděný ostrůvek pro kontejnery v Zámlýní

Budování nové silnice za školou začne 2. března

Nové Infocentrum s obecní knihovnou u hřiště je před
dokončením

Žádné komentáře:

Okomentovat