neděle 5. května 2013

Fotbal: V Jezeřanech jsme nezdvihli nabízenou šanci (akt.6.5.)

Psát o dnešním zápase Hostan okresního přeboru je těžké a dá se říct, že dokonce bolestné. Kdo viděl první poločas, nějak nemůže strávit nejen konečný výsledek, ale i takovou celkovou "demoralizaci" našeho mužstva. A přitom ... Hostan OP: Jezeřany - Božice 4:3 (1:2)
Chyběl nám dneska Michal, Ramon a Jara (nemluvím o těch, kteří nám chybějí ze zvláštních až prazvláštních důvodů), ale nastoupil kapitán "Pique", Machy i Tom Poli na stoperu. Byl Džamp, Čudl, vrátil se Zdeněk, na hrotu Luke a Jirka. Marian se po zápase divil, proč ho trenér postavil na pravou zálohu. Jediný, kdo se nedivil, poslouchal pokyny a nás všechny příjemně překvapil byl Martin. Celkově jsme ale v první půli podali bojovný a skoro bych řekl koncentrovaný výkon a domácí favority jsme tím vším dočista zaskočili.
Začali jsme zostra, Luke poslal do šance Jirku (ofsajd) a poté následovala pěkná kombinace po zemi zakončená faulem na Machyho. Ve 3´ po našem autu napálil Džamp míč tak prudce, že jeho teč skončila naším prvním rohem. Poli odvracel v 6´ nebezpečnou střelu z přímého kopu, poté potáhl míč a poslal přesnou "ulici" Jirkovi. Ten zvedl hlavu a z několika metrů nezaváhal a poslal nás nečekaně do vedení 0:1!
Gólovku jsme měli i v 9´. Trošku jsme o ní po zápase diskutovali, ale bylo to asi tak: Do šance se dostal Marian, ale tečovaný míč napálil jenom do boční sítě. Volali jsme: Dobrýýýýýý! Byl z toho náš druhý roh. Centrovaný míč dostal na hlavu Poli. Jeho dlouhá hlavička šla na tyč a stačilo jenom doťuknout. Marian se prý ale jenom díval ... (Já bych tam hlavu taky nestrčil, ale já fotbal neumím!). Takže nic!
Pak nastaly dvě minuty všeobecného chaosu a zmatků. Zakončily jsme je však opět šancí: Zabojoval Čudl, poslal Lukemu a ten Jirkovi. Jeho kop šel nad! Kdyby to "dal hlavou do země, tak je to gól"! Opět útočíme kolem 17´. Naopak v 21´ se domácí sami připravili o gólovku. Ztrestat je mohl Džamp, ale jeho přízemní bomba z půlky šla těsně vedle tyče. Hodně vidět byl Pique. "Hoši, přestaňte plakat a pojďte hrát," volají jezeřanští. Z dobré pozice pálil domácí ostrostřelec Novotný a nebezpečným se ukázal Milan Šles. V 33´ Marian nestíhal, Jara pozdě vyběhl a M. Šles propasíroval míč do naší svatyně a vyrovnal na 1:1! Útok domácích v 37´ zastavil Poli ve vápně razantně, rozhodčí ukázal hrajte, domácí hráč Machala to nevydržel, přistoupil k Polimu a srazil ho na zem. Následovalo Machalovo vyloučení a naše nečekaná výhoda. Chvíli poté poslal Honza ulici Pichimu, ten zvedl hlavu před brankářem a zleva ho bez zaváhání obstřelil, čímž nás poslal znovu do vedení na 1:2. Ve 43´se útočnou akcí po čáře blýskl Martin, ale střelil nakonec do gólmana. Zoufalý tlak domácích v posledních minutách první půle nepřinesl nic, vše vyřešil 2x za sebou spolehlivý Jara v brance.
Svou slabší chvilku jsme si dnes vybrali na začátku druhé půle. Ani jsme se pořádně nerozkoukali. Hosté vrhli své síly na naši pravou stranu (Marian a Zdeněk) a hned první útok v začínající 46´ ukázal, že tudy to půjde. Poprvé zachraňoval jara, podruhé už jsme zbytečně inkasovali a domácí lacině vyrovnali na 2:2. po Davidově faulu kopali domácí přímý kop snad z 30 metrů a jejich přesný centr na hlavu skončil v 50´ v naší síti a domácí se ujali poprvé v zápase vedení 3:2!!!! Během 3 minut jsme přišli nejen o vedení, ale složili jsme se i herně. naši zkušení hráči najednou nevěděli, co dělat a situace došla až do 60´, kdy se nechal vystřídat Honza. Dorostenec Roman, navíc s následky zranění ze sobotního zápasu v Hrušovanech, nemohl rozklížený neklapající strojek promazat. navíc chvíli trvalo, než jsme upravili na nejvhodnější rozestavení. Přesto třeba ´dobrá "roura" Polického v 55´ vystrašila domácího brankáře. ten jen se štěstím vyboxoval na roh. Ale podobně se v 61´zapotil náš gólman Jara. Chvíli jsme tlačili, ale naše střelba a důraz chyběly. Množily se drobné fauly na obou stranách, píšťalka rozhodčího byla jednou němá, podruhé na druhé straně se ozvala, a tak se i množily karty. tak třeba dostal ŽK v 73´ Machy. V 75´se uvolnil Luke a v běhu poslal míč po zemi do branky. Je vyrovnáno 3:3 a měli bychom být na koni!!! V 77´ vybojoval Roman roh, kope Džamp - ale jen gólmanovi do rukou. Pique zastavuje na půlce akci domácích faulem. Domácí rozehrávají opět nalevo na naši pravou stranu (Roman - Zdeněk) a my dostáváme z boku snad nejlacinější gól zápasu. Domácí jdou znovu do vedení - a my do kytek! Stav 4:3 se nám už nepodařilo zkorigovat, navíc byl v 83´ pro nesportovní chování (zakopnutí míče po odpískání) po druhé žluté vyloučen Machy. Počty na hřišti se vyrovnaly a my byli nakonec rádi, že stav na ukazateli skóre zůstal nezměněný. jedinou nebezpečnou střelu předvedl v 79´ Džamp v v 84´ Poli z přímého kopu (gólman z rožku reflexivně vyrazil). Od 83´ si místo Mariana zahrál i Číža, ale i on hrál s následky zranění ze soboty. Přesto pro mě jsou naši dorostenci povzbuzením. Škoda, že od svých zkušenějších spoluhráčů nevidí příkladnější přístup k zápasům.

Naše sestava: Jara Lukáč - Zdeněk Chrenovský, Tomáš Polický, Lukáš Machač - David Švejdík - Marian Vávra, Jiří Pichanič, Jan Kudlička,  Martin Zedníček - Lukáš Chromý, Jiří Kubíček. Střídali: Roman Šob a Ruda Čížek. Trenér Viktor Luskač. Hlavní sudí Bartoš.

Zápasy v Jezeřanech jsou vždycky pro místní svátkem a zápasy s námi mají pořád po letech i pořádný emoční náboj. Proto mě mrzí, že z řad domácích příznivců (a jsou to určitě pouze jedinci, tvrdé jádro) zaznívají takové silně vulgární výrazy na adresu našich hráčů. Je na sudím, jak zákroky posoudí, hráč přece vždycky nasadí všechny páky, aby soupeře zastavil. A nějaké záludné zákroky ani tady nebyly. Že byly některé na hraně? Copak to nevidíme i v profesionálních soutěžích?

V neděli 12.5.2013 hostíme doma Bohutice a za týden jedeme do Oleksovic. To se bude lámat chleba.

Dorost:
Hrušovany n. Jev. - Božice 3:2 (0:2)
Gólový průběh a celkový výsledek jak přes kopírák středečního duelu stejných soupeřů. Naši hoši hráli, hráli, hráli, až se obehráli ... Po slibném vedení, které zařídili svými trefami Sláva (bombou z vápna) a Cigi (z přímáku), jsme hosty pustili do šancí. "Měli dobré šance, ale my jsme měli vyhrát!", tvrdila v neděli kategoricky jedna z našich opor. Polovinu první půle hráli hosté pouze v deseti, my jsme toho využili pouze ke vstřelení jednoho gólu. I tak jsme celou první půlku měli jasnou převahu. Za všeobecného souhlasu byl za nejlepšího hráče našich označen Martin Zedníček ("I když ztratil balón!" "A kdo zachraňoval ty gólovky?" připomněl se Ruda. Ruda i Roman Šob skončili zápas se zraněním. Na 1:2 snižovali domácí díky malé domů Kamila. Ve vysoké trávě šel míč pomalu a dobíhající domácí útočník ho umístil do naší branky. Na 2:2 domácí vyrovnali střelou z boku. "Ani nevím, jak ho tam procedil," divil se ještě včera další z aktérů. No a vítězný gól nám domácí dali po vyšachování celé naší obrany do prázdné branky.
Sami dorostenci říkají: Dorost by si zasloužil hrát kraj. Jen tady ty dva zápasy s Hrušovanama, ze kterých jsme tak zmrzačení, se nám nepovedli. Reputaci si určitě napravíme ve středu ve Skalici.

         Ladislav Nevrkla





8 komentářů:

  1. jo jo a zase za to muze dorost ne ? hosi vy uz by jste se meli vzpamatovat !! vy se ani nepodporite jenom na sebe rvete nic vic tak jak si myslize te to muze dopadnout ? presne tak jak dneska .....

    OdpovědětVymazat
  2. Z Vaší reportáže jsem se dozvěděl, že jste v Jezeřanech utrpěli celkem zbytečnou porážku. Jak je vidět v mužstvu chybí kázeň a to je asi základ neúspěchů. Sestoupí se celkem lehko, ale velmi těžko se opět postoupí a to si asi mnozí neuvědomují, což je škoda. Božice, co do počtu obyvatel jsou celkem velkou vsí, a tak soutěž okresního přeboru je její velikosti odpovídající. Dnes se bohužel všechno odvíjí od peněz, tedy i sport, kde jsou peníze, jsou i vyšší soutěže. Vidím to na příkladu Tasovic, které hrají divizi, což je na takovou dědinu dost vysoká soutěž. Sám jsem tam v minulosti několikrát hrál, ale to se hrála 1B třída. FV

    OdpovědětVymazat
  3. je to ubohý,celá ta hra ,od brankáře až po útok,dvě chyby Jary a je to na nic,je tam od toho aby taky něco chytl,a to je základ,sežeňte pořádnýho brankářa,když jej máme tak je pustíte,, poslední dva případy,Slamič,Ivoš. To pan Jan nevidí,ale asi hlavní slovo má trenér,který nikdy nebude srdcař,to je chyba!!
    Včerejší zápas nás o tom přesvědčil,jak dovedeme si prohrát zápas,no snad nám to Bohutice pustí a pak ty Oleksovice to bude horší.Ale už se zachraňujeme třetí rok,a je to pořád dokola.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Problém je asi fakt v systému, jak už tady někdo napsal. Postavit to na čtyři obránce a ať si čudl přestane hrát na Messiho. Všichni ať začnou pořádně jezdit po zadku a bojovat. Problémů je moc a manšaft je rozklíženej až hrůza. Možná bude jediná šance udržet stávající místo a modlit se, aby sestoupily jen poslední dva.

      Vymazat
  4. Vše se na brankáře svést nedá. Brankář má něco chytit ale nejde chytit vše už kolikrát se Jara stal oporou celého týmu když to někdo zase rozhádal, chytl to co bylo nemožné a každý dělá chyby. Kdyby nebyla obrana děravá jak prase tak Jara nemá starosti a nemusí tolik zachraňovat. Všichni to vidí jak tenhle tým jde do kytek ale všichni drží hubu když už to tak řeknu a nikdo neřekne svůj názor! Ono by stačilo udělat razantní změnu v sestavě, hrají pořád ti stejní lidé a ty chyby se taky nemění. Chce to hrát s větším klidem je to moc uspěchané, každý chce dát gól místo toho aby někomu kdo stojí v lepší pozici nahrál, beru dávat góly je důležité ale taky se bavit tou hrou a né aby se to hrotilo do takových nesmyslných hádek. Je to zbytečné a pak se každý diví že se týmu nevede když se každý s každým rozhádá!

    OdpovědětVymazat
  5. Vyhoďtě trenéra je tam k ničemu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to je pravda, pořád se to jenom hádá. Ale kdo ty hádky pořád vyvolává, pořád ta stejná osoba!

      Vymazat
  6. Když odejde honza hrát jsi na hvězdu nekam jinam tak uvidíte kolik hráču bude v sestavě a každej to ví!!!

    OdpovědětVymazat