úterý 3. března 2015

Kulturní a společenské akce v Božicích a okolí

Měsíc březen už je v plném proudu a jarní probuzení asi nejlépe přivítají v sousedních (katastrem) Hodonicích. Již III. ročník koštu domácích piv s názvem Pivní korbel proběhne už tento pátek 6.3.2015 od 18 hodin v sále hodonického kulturáku.
Sobota a neděle jsou na různé akce ještě bohatší. V tomto směru je asi nejlákavější mezioblastní výstava vín zvaná Miroslavský košt. Koná se od  14 hodin v sobotu 7.3.2015 v Miroslavi. Ve stejném čase se pořádá taky Znovínský košt v Louckém klášteře ve Znojmě.
Já osobně jedu v neděli 8.3.2015 na 16 h do Hrušovan n. Jev. V dalším přípravném utkání zde na umělce hrají Božice proti Šanovu. Ve stejný čas (8.3. v 16 h) jsou božické ženy zvány do sálu našeho kulturního domu na setkání s kosmetičkou. Akce je součástí oslavy MDŽ.
Kdo by chtěl někam dál, může už ve čtvrtek na přednášku o archeologickém výzkumu u obce Dyje do Domu umění ve Znojmě. Přednáška začíná v 19 h. Možná se podívám i tam. Do Jevišovic na divadelní představení Postel pro anděla se v sobotu 7.3.219 v 19 h asi nevydám, ale očekávám, že Ivan Hudec ml. domluví tradiční hostování jevišovických ochotníků v našem kině Marta a že se tedy někdy na jaře na tuto hru podíváme doma v Božicích.
Pro malé i velké pak bude další víkend uspořádán tradiční dětský karneval, který v sále božického kulturního domu pořádá v sobotu 14.3.2015 od 14 h I. MŠ Božice. Očekáváme též otevření Hospůdky u Šíbla. Kdy přesně, zatím nevíme ...
Každý víkend budou hrát naši fotbalisté nějaký přípravný zápas a koncem měsíce už začíná soutěž. Začínáme doma v neděli 29.3.2015 zápasem Božice - Višňové. Začátek zápasu bude v 15 hodin.

             (lan)




1 komentář:

  1. Pokud mi někdo pošle foto (popř. i text) k dnešní oslavě MDŽ v kulturáku, dám to na web. (lan)

    OdpovědětVymazat