pondělí 2. března 2015

Okénko sousedů: Velký Karlov podpoří Tibet!

K tradičním obcím, které na Znojemsku podpoří vyvěšením červenožlutomodré vlajky boj tibetského lidu proti čínské okupaci (z roku 1950), se letos nově připojí i náš soused, obec Velký Karlov. Karlováci tak prokáží velkou míru solidarity a empatie. Vlajka se vyvěšuje vždy 10.3. na památku krvavě potlačeného povstání Tibeťanů z roku 1959.
Tradičními dlouholetými účastníky hnutí "vlajka pro Tibet" jsou města Miroslav a Moravský Krumlov. Znojmo ji asi taky vyvěsí, neboť i dříve ji vyvěšovalo. Další obcí, která se letos k vlajkové akci připojí, jsou Horní Dubňany. Kdy se připojí Božice mi není známo, ale jsem přesvědčen, že k tomu dříve nebo později stejně dojde.
Podpora postižených oblastí, ochrana lidí ohrožených chudobou a sociálním vyloučením i další charitativní akce mají v Božicích svou dlouholetou tradici a ohlas. Letošní výsledky Tříkrálové sbírky, nebo dávná pomoc válečným sirotkům v letech 1945 - 1950 jsou toho naprosto jasným důkazem.
Karlovský starosta Bronislav Prudký k letošní premiéře "vlajky pro Tibet" uvádí: „Přišla nám žádost od spolku Lungta, zda bychom neprojednali vyvěšení tibetské vlajky. Zastupitelstvo její vyvěšení schválilo, takže vlajku letos poprvé vyvěsíme také u nás."
Více informací získáte na http://www.lungta.cz/.
                                             (lan)

1 komentář:

  1. Toto všude organizuje Strana zelených,v Božicích není, tak to nemá kdo organizovat ...rzt

    OdpovědětVymazat