neděle 14. června 2015

Fotbal: Ocenění zakladatelů a zasloužilých členů (+video a foto)

O přestávce exhibičního utkání veteránů TJ Sokol Božice a Staré gardy Zbrojovky Brno bylo na hrací ploše předáno ocenění a věcné dárky zakladatelům božického fotbalu a zasloužilým členům fotbalového oddílu. Některým ze zakládajících žijících členů nedovolil přijet na tuto slavnost zdravotní stav, a tak se slavnostního ceremoniálu zúčastnila trojice: Stanislav Ševeček, Karel Hala nejstr. a Miroslav Beneš.
Ocenění jim předal předseda OFS Znojmo Zdeněk Leitner, starosta obce a předseda TJ Sokol Božice Karel Hala ml. a předseda fotbalového oddílu Karel Kučera. Ocenění dále při vhodné příležitosti převezmou pánové Zdeněk Jandásek, Vladimír Barák a Radoslav Hrdlička.
Mezi šesticí zasloužilých členů, bývalých hráčů a funkcionářů jsme viděli tyto členy: Miroslav Jandásek st., Jan Kudlička st., Ivan Marek, Bohumil Petr, Martin Topolčan st. a Jaroslav Chodil.
Mě osobně těší, že se s většinou oceněných potkávám na fotbalovém stadionu v Božicích. devadesátiletý Karel Hala tuším nevynechal letos na jaře ani jedno domácí utkání a ještě mě vždycky stačí upozornit, abych spustil nebo vypnul časomíru! Včera bylo v čestné lóži přeplněno, tak jsem ho neměl ve své blízkosti a můžete se podívat, že časomíra ukazuje 95 minutu!!! Bohoušek Petr nejenže nevynechal žádné domácí utkání, ale až na jednu výjimku byl se mnou i na všech zápasech Božic venku!!! Podobně  se na zápasech potkáváme s dalšími oceněnými mladšími činiteli. Je moc dobře, že na fotbal nezapomínají a rádi se přijdou podívat na své mladší pokračovatele. I proto se fotbalu v Božicích v posledních patnácti letech daří a vystoupal do současných výšin.
Ještě jednou blahopřeji všem oceněným i těm, kteří kdysi před léty fotbal za Božice hráli. Zasloužili se všichni o to, že máme letos co slavit. Kromě výstavy fotografií a historických materiálů ze života božického fotbalového oddílu, jak je zapsal  Antonín Hančl a uchoval Zdeněk Jandásek, připravil fotbalový oddíl i další propagační materiály, které dokumentují historii i současnost božického fotbalu. Na štítu fotbalové budovy se skví nové logo, zhotovena byla vlaječka oddílu, speciální "trička Vítězů" a taky drobná publikace Střípky  ze života božického fotbalu. Na letošní "šedesátku" se prostě nezapomene.

          (lan)















Žádné komentáře:

Okomentovat