čtvrtek 4. června 2015

Pozitivní zprávy: Co se upravuje a buduje

Dobrých zpráv není nikdy dost. Nemyslím tím jenom zprávy o uskutečněných akcích, které zaujmou návštěvníky i ty, kteří se z různých důvodů nemohli zrovna té které společenské, kulturní či sportovní akce zúčastnit. V této rubrice si budeme všímat hlavně toho, co nás obohatí materiálně, dobrou službou a pomocí bližním.
Tentokrát mě zaujaly probíhající stavby a stavební úpravy u vinných sklepů. Jednak probíhá úprava vstupu do obecního sklepa tak, aby na II. Božické otevřené sklepy bylo již vše hotovo, jednak se staví nová lisovna u jednoho soukromého sklepa ve sklepní uličce k Boroticím. Přibude tak další vizuálně krásný sklípek.
Třetí stavbou, která se brzy ocitne v novém kabátě, je fasáda na hasičské zbrojnici (bývalé křídlovické kovárně). I zde je důvod dokončení úpravy spojen se společenskou akcí - 70. výročím založení českého hasičského sboru v Božicích a Českých Křídlovicích. Oslava se plánuje na konec měsíce září 2015.
                                                   (lan)




1 komentář:

  1. Musím pochválil chlapy, božický sklep se podařil nádhera... A hasiči jsou šikovní, fakt mají zájem, z jejich iniciativy by si měli někteří lide vzít příklad. Je to krása��

    OdpovědětVymazat