pátek 19. června 2015

Když Božice bodovaly v soutěži Vesnice roku

Ocenění z roku 2011. Neleží
na něm už trošku prachu?
Cenu naděje za spolkový život v obci dostaly letos v rámci soutěže Vesnice roku Výrovice na Znojemsku. Výrovický pan starosta (neuvolněný, Výrovice mají 167 obyvatel) pak obdržel mimořádné ocenění. Byly časy, kdy ocenění v této soutěži zamířilo i do Božic. Psal se rok 2011.
Napsali jsme o tom tehdy mj. toto:
V sobotu 20. srpna 2011 proběhlo v obci Vavřinec, která letos vyhrála a získala Zlatou stuhu a titul Vesnice roku Jihomoravského kraje, slavnostní vyhlášení soutěže Vesnice roku 2011. Obec Božice byla oceněna čestným uznáním za obnovu provozu kina. 
Toto ocenění si osobně přebral starosta Karel Hala společně s Ivanem Hudcem ml., který má největší zásluhu na získání tohoto uznání.
Další ocenění v rámci znojemského okresu putují do Hnanic (Zelená stuha za péči o zeleň a životní prostředí), Horních Dunajovic (čestné uznání za péči o vodní prameny) a Výrovic (čestné uznání za činnost tamního sboru dobrovolných hasičů).
Rada Jihomoravského kraje v minulých dnech schválila peněžité dary obcím, které byly oceněny v krajském kole soutěže Vesnice roku 2011. Do pěti obcí Znojemska poputuje z krajského rozpočtu celkem dvě stě patnáct tisíc korun. Božice z této sumy získají třicet tisíc korun, které budou investovány do provozu kina. 
       
Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/vesnice-roku-vyrovice-dostaly-cenu-nadeje-polovina-obyvatel-patri-do-spolku-20150618.html

Výrovice jsou jedinou vesnicí ze Znojemska, která zabodovala v letošním ročníku soutěže. Loni si významná ocenění odnesli Vratěnínští. Vratěnín na Vranovsku totiž získal Zlatou cihla za obnovu budovy bývalé poštovní stanice. Přeskače zase loni členové poroty odměnili mimořádnou cenou za využití dochovaných historických objektů a vytvoření turisticky zajímavého místa. Komisi totiž zaujalo přeskačské podzemí, které láká každoročně tisícovku návštěvníků. (Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/) 

Vrátím se do Božic:
Budova kina Marta stojí. Opravy byly provedeny, provoz je takový, jaký je. Některé volební programy se budovy kina dotýkaly. Zastupitelstvo si kino na program jednání zatím nedalo. Že by bylo vše v pořádku?

                   (lan)


Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/vesnice-roku-vyrovice-dostaly-cenu-nadeje-polovina-obyvatel-patri-do-spolku-20150618.html

Žádné komentáře:

Okomentovat