sobota 5. prosince 2015

Letošní Mikuláš? Čerti na odstřel!

Mikulášská nadílka v krásném sále
nově opravené staré pohořelické
radnice
Tak se celý půlrok strašíme imigranty a islámskými teroristy, až to na Mikuláše odnesli tradiční čeští čerti!!! Byl jsem dneska v podvečer pracovně v Pohořelicích, a tak můžu hodnotit jenom to, co jsem viděl tam.


Myslím si však, že to bude letos všeobecný trend: Čerti mají být letos silně upozaděni a kdyby v mikulášském průvodu nebyli vůbec, nestalo by se zhola nic!!! Na soutěži O nejlepší pohořelický salát, kde jsme taky s naším Domem soutěžili, byl čas, kdy porota hodnotila dodané soutěžní bramborové saláty, vyplněn krátkým kulturním programem a mikulášskou nadílkou. Jeden Mikuláš, jeden anděl, jeden čert. Vše řídil milý anděl, dárky předával důstojný Mikuláš - a čert tam byl vlastně na dvě věci ... ! A když už se zpoza svatého Mikuláše zvedl a zazvonily jeho kravské zvonce, dalo se zpívající děvče do pláče, Mikuláš se zle podíval, čert stáhl ocas mezi nohy a odplííížil se zase na své místo za Mikuláše a tam už zůstal po celou nadílku!!! Tak to taky bylo jednoznačně správně!!! Dost bylo čertovského strašení, dost bylo Hrátek s čerty, protože S čerty nejsou žerty!!! Čerti nemají v naší moderní společnosti 21. století co dělat!!! My si přejeme ANDĚLA POKOJE, ANDĚLA MÍRU a taky ANDĚLA PÁNĚ! Nic čertovského mezi nás netahejte!!! Vystrašení a vystresovaní jsme ze všeho kolem nás docela dost. A je jedno, jestli se čert jmenuje Luciáš nebo Ransdorf!

                (lan)

Budu rád, když mě fotkou přesvědčíte o opaku mých tvrzení!


4 komentáře:

  1. Prosim vas jak by to vypadalo bez čertů??? k dnešnímu dni to prostě patří. A byli úžasni..hodni..a žádný drama z toho určitě nebylo.Děti si to užili.. Někteří třeba méně ale to k tomu prostě patří.

    OdpovědětVymazat
  2. Ale to já vím taky :-)! Mikuláš bez doprovodu, to by nebylo ono! (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Je pravda že ti velci čerti co chodili s maskou na obličeji byli pro děti dost strašidelný.Kromě andilka ten úžasný :)

    OdpovědětVymazat
  4. Co tady vypisujete.?to je diskuse o bozickych čertech.

    OdpovědětVymazat