čtvrtek 24. března 2016

Hrkání 2016 v Božicích začalo

S pomyslným úderem 18. hodiny Zeleného čtvrtka začalo letošní velikonoční hrkání v Božicích. Jednotlivé skupiny pak objížděly obec po určených trasách a naší ulicí projeli mladí hrkači kolem půl sedmé.


Na Velký pátek si hrkání užijeme podstatně víc: v 6:00, 12:00, 15:00 a 18:00 h. Tak doufám, že to všichni zaregistrujeme.
A na připojených snímcích mě zaujaly ty zbrusu nové hrkače-trakaře. Tak to totiž má být!

 Když jsem byl ještě malý kluk, neexistovalo, abychom hrkali s něčím jiným než s trakařem! A u kapličky pokleknout a kdo uměl, tak dal otčenáš! A bylo to v létech, které tomu vůbec nepřály (a v Božicích hrkání v té době úplně zaniklo)! Prokopov 1960 - 1971. Komunismus, to bylo opium lidstva, jak správně napsal bývalý člen KSČ (nikoliv komunista), nejsvětovější česko-francouzský spisovatel Milan Kundera. Před lidskou závistí, nenávistí a obyčejnou blbostí raději odešel po brutálním ruském tankovém potlačení tzv. Pražského jara 21.8.1968 do Francie a tam žije dodnes. Možná není úplně šťastný, ale aspoň nemusí poslouchat ty žvásty o Čapím hnízdě a jiné pitomosti. Nám je s tím prý dobře. Dobře nám tak!

A dík všem, kteří se zasloužili o znovuzrození hrkání v Božicích! 
                      (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat