pondělí 28. března 2016

Okénko sousedů: Kabelkománie na Znojemsku (akt.30.3.)

Velikonoce jsou časem, kdy se trošku více díváme i kolem sebe, navštěvujeme se a více vnímáme různé životní osudy. Najednou zjistíte, že i kolem vás žijí lidé, které znáte a kteří se musí vyrovnávat s méně radostnými stránkami života. Jsou to však lidé, kteří nic nevzdávají a kteří se strastem života postavili. Takový je úvod do KABEL.....kománie aneb Znojemsko na dřeň.


Tvářemi kampaně zaměřené na podporu Českého registru dárců kostní dřeně jsou Jana Puchegger Chadalíková a Iveta Hlobilová. Životní příběh vedoucí znojemských Chráněných dílen, která sama darovala krev dvěstěkrát, najdete na http://www.znojemskonadren.cz/ pod názvem Kabelka paní Jany .... (http://www.znojemskonadren.cz/kabelka-pani-jany-symbolem-prvni-znojemske-kabelko-manie/)

Příběh rodiny Ivety Hlobilové z Borotic asi znáte. Je to Adamův příběh. Osmiletý Adam onemocněl akutní lymfoblastickou leukémií a nadějí na záchranu jeho života byla transplantace kostní dřeně.

KABEL.....kománii jsou věnované i letošní znojemské Velikonoce. Výtěžek ze sbírky podpoří dárcovství kostní dřeně. A v podobném duchu se nesla i půlhodinová reportáž v pořadu ČT1 Sama doma , který byl vysílaný 18.3.2016 - Shlédnout můžete na http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1148499747-sama-doma/316292320030005/obsah/459903-kabelkomanie
Tak se podívejte, přečtěte a kdo můžete, darujte kostní dřeň. Vězte, že zachránila život i lidem kolem vás, lidem, které znáte.

Aktuální informace najdete též v tištěném regionálním týdeníku Znojemsko (z 29.3.2016) a na webu Rotary Clubu Znojmo - http://rotary-znojmo.rajce.idnes.cz/Cena_D_2016_-_mestke_kolo_ve_Znojme/ pod názvem Cena Ď.

                    (lan)




Žádné komentáře:

Okomentovat