pondělí 7. března 2016

Lukostřelba: Fabian Bernard v osobním rekordu. Matěj Fučík závodí 19.3.2016

Noe Fabian, božický lukostřelec v brýlích
Dva výborné reprezentanty mají Božice v novém rozvíjejícím se sportovním odvětví, a to v lukostřelbě. V kategorii žáků do 10 let je to Noe Fabian Bernard a v kategorii žáků Matěj Fučík. Na sobotním Přeboru ČR v halové lukostřelbě žáků do 10 let si náš žák Fabian startující v barvách LO TJ Sokol Šanov vylepšil svůj osobní rekord na velmi solidní zisk ve výši 464 bodů a 8. místo v přeboru jej hodně potěšilo.


Celková účast v tomto přeboru byla velmi vysoká a celkem 41 závodníků startujících ve čtyřech kategoriích je zatím nejvyšší v historii tohoto mistrovství! Mladší žáci mají před sebou ještě dva závody a tak by si Fabian mohl vylepšit i svoje dosavadní celkové hodnocení.

Naše největší želízko v ohni je však Matěj Fučík. Přestože v Božicích bydlí teprve rok, dělá naší obci svými výbornými výkony v lukostřelbě moc dobré jméno. Na něj Mistrovství republiky čeká o víkendu 19.a 20.3.2016 v Humpolci. Tak mu držme palce, ať se mu mistrovský závod vydaří a ať potvrdí i výborné umístění v celkovém pořadí. Matěj je zatím v průběžném hodnocení své kategorie na vynikajícím 2. místě! Na nedávném Zimním poháru města Přerova se probojoval do finále a s výborným výkonem obsadil 1. místo a odvezl se tedy cenný pohár. Příprava tedy víc než skvělá.

Výbornými výsledky se v současné době prezentuje i další šanovská lukostřelkyně Iveta Zifčáková, která na stejném zimním poháru rovněž sáhla po vítězství a poháru. Výborné zázemí jí vytváří její otec a trenér v jedné osobě, šanovský místostarosta Ing. Jan Zifčák.

Když s lukostřelbou před několika lety začínali v sousedním Šanově, asi netušili, že dobrou a odpovědnou prací s mládeží položí základ tradici, která se dnes začíná prosazovat v kategoriích dorostu a dospělých. Velkou zásluhu na rozvoji lukostřelby v Šanově má šanovský starosta Petr Škarek, jehož dcera Zuzana patří ke špičkovým českým lukostřelcům v kategorii dorostenek. Na nedávném Mistrovství ČR v Havířově obsadila skvělé 5. místo.

                                                                                                                      (lan) s přispěním B. Bernarda











Žádné komentáře:

Okomentovat