sobota 12. března 2016

Zimní fotbalový turnaj skončil, zapomeňme!

Letošní zimní příprava fotbalistů ukázala, jakým směrem se příští rok určitě ubírat nebudeme. Jakž tak radostně jsme do ní koncem ledna vstoupili, a nemastně neslaně jsme své letošní učinkování dnes odpoledne zakončili.


O umístění ani tak nejde, ale řádka zraněných se s každým zápasem utěšeně rozrůstala, až se dneska uzavřela. A tak máme 14 dní na regeneraci a závěrečnou přípravu.

Zápas o 9. místo: Božice - Šanov 4:4 (1:3), na penalty 1:3.

K zápasu, jemuž byl na poslední chvíli posunut začátek, jsme odjížděli v jedenácti, ale zraněný Prochy seděl od začátku na lavičce a téměř celý druhý poločas jsme dohrávali bez kapitána Miši Top.
První půlku jsem neviděl. Prý jsme měli šance, tu největší právě Míša, ale do šaten jsme odcházeli za stavu 1:3. Náš jediný úspěch v první půli měl na kopačce Zdeněk.
Já přijel krátce po zahájení druhé půle a dlouho jsme byl přesvědčen, že dnešní článek bude mít titulek Jak jsem přispěl k našemu vítězství. I v devíti jsme si vytvořili gólové šance a zásluhou Michala Hrubého a dvakrát Karla Vávry jsme skóre zápasu otočili. Šanovští neproměňovali ani ty nejvyloženější příležitosti a tak se zdálo, že vítězství bude naše. Nakonec nás ale Šanovští potrestali pěknou brankou a tak o konečném výsledku rozhodovaly penalty. K míči se postupně postavili ti psychicky nejodolnější a kopali. Náš Zdeněk byl úspěšný, Kuba Šafy a Míša H. nikoliv, Šanov proměnil všechny tři pokusy. Podali jsme si ruce a v kabině rozhodčích na nás mělo čekat ještě nějaké ocenění za účast v turnaji.
Za rok už se zde s největší pravděpodobností neobjevíme. Přípravu asi uděláme jinak. Možná by neškodilo vrátit se k zimní kondiční přípravě v božické tělocvičně a taky volání starších bývalých fotbalistů po běžeckém tréninku kolem Božic bude možná vyslyšeno.

Teď jsem slyšel ještě něco o možných přípravných zápasech s Lechovicemi či Dyjákovicemi. Uvidíme. Každopádně za 14 dní začínáme. Doufejme, že zraněných bude minimum a těch, kteří nemůžou z jiných důvodů, též. A snad se podaří i nějaké posílení mužstva, o němž se uvažuje.

Naše sestava: Vojta Bačo - Zdeněk Chrenovský, Jiří Pavelčík, Roman Šob - Vojta Maruštík, Míša Topolčan, Karel Vávra, Kuba Šafránek - Honza Kreuzwieser, Michal Hrubý.

                             (lan)


















Žádné komentáře:

Okomentovat