pátek 25. března 2016

Výsledky degustace a pozvánka na XV. Božický košt

Sobotní degustace rozhodla o nejlépe hodnocených produktech v mnoha kategoriích i o ocenění nejúspěšnějších vinařů - účastníků letošního jubilejního XV. Božického koštu.


Celkové hodnocení všech vín - sešlo se letos rekordních 329 vzorků - si můžete stáhnout z webových stránek Družstva božických vinařů (http://dbv.webnode.cz/) nebo si je můžete přečíst a posléze též ochutnat v neděli 27.3.2016 od 14 hodin v sále Kulturního domu v Božicích.
Srdečně nás všechny zvou pořadatelé, kteří připravili tradičně pestrý a kvalitní program velikonočního odpoledne a podvečera a večera.
                                                                                                       (lan)

Šampionem výstavy se stal Sauvignon z Vinice Hnanice. Cenu starosty obce Božice Karla Haly si odnese Mgr. Vlastimil Švéda a cenu starosty obce Borotice Zdeňka Boboka pan Vladimír Šperka. Nejlépe hodnoceným červeným vínem se letos stal Neronet producentů Kučera J+L z Hrušovan n. Jev.

Z božických vinařů bodoval Michal Jačianský s vínem Müller Thurgau a Milan Baťáš s Tramínem červeným. Od sousedů z Borotic si pro cenu přijdou Jan Kresan (Chardonnay) a Antonín Němec (Muškát Ottonel), z Mackovic Zdeněk Cihlář (Frankovka) a z Hrádku Ing. Jindřich Rosa (Muškát moravský). Další ocenění putují do Jaroslavic, Hrušovan, Tasovic, Hlohovce (u Lednice), Dolních Kounic a Vinice Hnanice.
Určitě se v katalogu objeví i další odrůdy, které jsou zastoupeny malých počtem vzorků. Sám jsem před chvílí hledal, co se skrývá pod názvem "KERKA". To bych teda moc rád ochutnal. Snad ještě bude, než se vrátíme z vítězného fotbalového zápasu v Hostimi :-)!

Kompletní výsledky jsou od 22.3.2016 na http://dbv.webnode.cz/news/kompletni-vysledky-xv-bozickeho-kostu/.
              (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat