neděle 26. února 2017

Jak je to letos se sněženkami?

Na stráni u Hraběcí studánky nad
Prostředním karlovským rybníkem
bývá bílý koberec sněženek ...
Minulý týden jsem obdržel dotaz z Brna, zdali nevím, jestli již kvetou sněženky. No, panečku, toť otázka? Kvetou, nebo je na ně po takto tuhé a dlouhé zimě ještě brzy? Rozhodil jsem sítě, ale nikdo nevěděl. Na známých plochách u Hraběcí studánky se momentálně nebyl podívat. Až dodneška.


Taková předjarní vycházka v neděli dopoledne 26.2.2017, v době, kdy "skřivan musí vrznout, i kdyby měl zmrznout" dělá pak s naším organismem divy. Je to taky ten nejlepší způsob, jak  zahájit dobu postní, která ukončila dobu přežírání se.
Cesta k Hraběcí studánce není momentálně lehká a jednoduchá. Pod rozměklým povrchem je to ještě zmrzlé a přímo u samotné studánky bylo prý dnes dopoledne docela zimavo ...
A ty kýžené sněženky? Představte si, že zatím tam ještě žádné nejsou. Pokud někdo zjistíte, že už je to jinak, dejte vědět na probozice@centrum.cz.

      (lan)

2 komentáře:

  1. Já vím , nesedí to k tématu , ale , jak je to s videem z karnevalu ? Na YouTube nic není.... Předem děkuji za odpověd :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dal bych je tam, jenom mi je nikdo nedodal. Já tam nebyl, dělali jsme novou střechu. :-)! Jsem moc rád, že jsem sehnal soubor fotografií z této akce.

      Vymazat