pondělí 7. srpna 2017

Na mokřadu u Borotic ukradli loďku

Ilustrační foto
Až dneska večer jsem zabrousil na stránku policejního zpravodajství a nestačím se divit: Božickým rybářům ukradl neznámý pachatel pramici! Stalo se minulý týden mezi pondělkem a čtvrtkem. Na konci tohoto článku je upřesnění této informace.


No a jelikož v Božicích máme rybářské rybníky dva - starý Božický rybník za Tesaříkovým, který spravuje Rybářský spolek Božice, a Nový rybník (Závlahovou nádrž), který patří soukromému revíru Sportovní rybolov Božice - tak momentálně nevím, který spolek došel k této nečekané újmě. Tak se pozeptám během zítřka a snad to dáme nějak dohromady. Jedno je jisté: pramice byla zelené barvy a byla připoutaná řetězem a uzamčená zámkem. A to je pro pachatele velmi přitěžující okolnost.
Na policejním zpravodajství se píše:
 Na břehu rybníka u obce Božice někdo odcizil laminátovou pramici. Došlo k tomu od pondělního poledne do čtvrtečního dopoledne. Zatím neznámý pachatel musel násilím překonat visací zámek na řetězu, kterým byla ukotvena na vodní ploše. Měla zelenou barvu a byla vybavena i dvěma dřevěnými pádly. Majitel způsobenou škodu vyčíslil na téměř osmnáct tisíc korun. Krádeží loďky se zabýváme a po pachateli pátráme. Podle trestního zákoníku mu hrozí až dva roky odnětí svobody
por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 4. srpna 2017
Indicie naznačují, že se to asi stalo na Novasu, jelikož Rybářský spolek hospodařící na Božickém rybníku neměl zelenou loďku ukotvenou na ploše. Ale uvidíme. Třeba někdo něco víte a napíšete.  

Takže nejnovější informace je: Loďka byla ukradena na rybníku mokřadu U náhonu u Borotic (leží ovšem na katastru Českých Křídlovic, proto se všude uvádí, že to bylo na rybníku u Božic). 
                (lan)

1 komentář:

  1. Loďka byla ukradena z rybníku p. Krátkého u Borotic (ovšem ještě na našem katastru). Na facebooku je následující zpráva: Dnes v noci z 2.8. na 3.8. byla ukradena loďka z rybníka mezi obcemi Božice Borotice. Byla zabezpečená zámkem.Sedátko ve světle zelené barvě chybí, to jsme si vzali domů na opravu.
    Pokud někdo něco víte, tak prosím o podání informací do zprávy.

    OdpovědětVymazat