pátek 25. srpna 2017

Fotbal: V sobotu k večeři si dáme Chvalovice. Upozornění STK (akt.25.8.)

Nejbohatší obec na Znojemsku kdysi nasypala hodně peněz i do fotbalu. Pak se to nějak zvrtlo, letos na jaře Chvalovice odhlásily svůj tým z krajské I.B třídy a v červnu se přihlásily do okresu. V sobotu tak na vlastní kůži okusíme a na vlastní oči uvidíme, jak to s těmi Chvalovicemi je. Zápas
TJ Sokol Božice - SK Chvalovice se hraje v sobotu 26.8.2017 v 16:30 h. Řídí Ďurko (HR), Fojtík a Coufal (AR).


Už od 14 hodin se na našem hřišti můžeme podívat na utkání dorostu Božice - Hostěradice. Božická Rezerva hraje v neděli 27.8.2017 ve Valtrovicích v tradičním čase 16:30 h.

Ještě pár poznámek k zápasům Znojemské pivo okresního přeboru:
S Chvalovicemi jsme kdysi jeden ročník odehráli. Bylo to při našem prvním angažmá v okresním přeboru a Chvalovice byly právě na vrcholu. V kádru měly špičkové fotbalisty (např. Zifčáka) a my doplňovali sestavu nadějnými dorostenci.
Časy se však mění, náš tým je v letošní sezóně určitě daleko silnější i lépe připravený než tenkrát před léty, kdy jsme teprve sbírali zkušenosti ve vyšší soutěži.

Dosavadní průběh odehraných zápasů jest následující:
Hostim - Božice 3:3 (vedli jsme už 1:3!)
Božice - Dobšice B 2:1 (i přes tlak jsme prohrávali 0:1)

Višňové - Chvalovice 3:1
Chvalovice - Hostim 0:4
Na blogu FK Hostim se v reportu zápasu píše:

Exploze exjaroměřických spláchla Chvalovice
SK Chvalovice - TJ Hostim 0:4 (0:1) 

První venkovní utkání nás přivedlo na hřiště staronového účastníka OP do krásného sportovního areálu Chvalovic. Domácí tvoří zcela nový tým, tak jsme moc nevěděli, co od utkání čekat, ale každopádně jsme jeli pro body.
Od úvodních minut jsme diktovali tempo hry a prvním útokem hned zahrozili vyloženou šancí. Poté se osmělili i domácí a prověřili Šálise střelou z dálky. Domácí nám nechávali před svou šestnáctkou dostatek prostoru, čehož jsme využili k několika střelám. 
Ujala se nádherná Morisova, která zapadla do šibenice chvalovické branky. Místo uklidnění přišlo uspokojení a hra nebyla podle našich představ. Naprosto jsme se přizpůsobili tempu domácích, a tak v kabině čekala hráče menší bouřka!
Do druhé půle jakoby nastoupil jiný tým. Vycházela nám kombinace a brzy jsme po akci Moškec - Peng - Matty přidali Jirkou Plíškem pojistku a vedli o 2 branky. Když pak o chvíli 
později přišla neskutečná paráda Morise, který z 20-ti metrů napálil z voleje nádheru, které museli zatleskat i domácí příznivci, ačkoliv znamenala 3. gól v domácí síti. Utkání bylo rozhodnuto. My měli ještě několik velkých šancí, které by se proměnit opravdu měly, ale také chvalovickým jsme nabídli 2 gólovky. Velice aktivní byl Mira Boráň, který zaskočil na beku, ale ofenzivní choutky mu evidentně zůstaly :-).Hru oživili Tomáš s Lukášem a razítko na výsledek přidal Peng, který  milimetrově přehodil Zemčíka a uzavřel tak skóre utkání.


Více zde: http://tj-hostim.webnode.cz/news/exploze-exjaromerickych-splachla-chvalovice/


Ještě pár poznámek ze zasedání STK OFS Znojmo ze dne 24.8.2017:

Pořadatelská služba:
Bylo zjištěno, že členové pořadatelské služby nebyly řádně označeni a došlo k porušení ustanovení § 41 odst. 4, RS OFS Znojmo 2017/2017 a tento nedostatek není ani uveden rozhodčím v ZoU. STK upozorňuje, že toto neustálé porušování RS ze strany oddílů i rozhodčích nebude od následujícího kola tolerováno a bude postupováno v souladu s příslušnými předpisy.

Střídání ve IV. tř. a v dorostu:
Dle rozhodnutí FAČR č. 2 písm. a) k pravidlu 3, kde je jednoznačně uvedeno, že každé družstvo může do ZoU uvést náhradníky družstva v počtu nejvýše 7 osob. Vzhledem k tomu, že dle
pravidel fotbalu při opakovaném střídání se všichni hráči uvedení v ZoU považují za hráče, kteří k utkání nastoupili, může být uvedení vyššího počtu náhradníků jak 7 důvodem ke kontumaci utkání.

Poslední info z božické kabiny: 
Chybět dneska bude Peťa Šišlák a asi i Jara Jandásek, naopak k dispozici bude Kája Vávra a uzdravený Lukáš Hrobár. Další překvapení se samozřejmě nevylučují.
                               (lan)

1 komentář: