neděle 27. srpna 2017

Fotbal OP: Divoká přestřelka v Hostimi. Okresu vévodí Hostim a Božice! (akt.28.8.)

Uvidíme, jak můj synovec Libor okomentuje nedělní divokou přestřelku v zápase s týmem Jezeřan. Nás soupeři Hostimi velmi zajímají, protože vždycky následující týden s tímto mužstvem hrajeme my. Tudíž je nám všem jasné,že příští neděli jedeme na horkou půdu do Jezeřan.


Hostim - Jezeřany-Maršovice 5:4 (2:0). Hostimští vedli po první půlce 2:0 a zdálo by se, že zápas dotáhnou v pohodě do vítězného konce. Drtivý nástup Jezeřan do druhé půlky však nezachytili a během pěti minut prohrávali 2:3! Známe však Hostimské z vlastní nedobré zkušenosti z nedávna, že nikdy nic nevzdávají a flintu do žita neházejí. Po čtyřech minutách hry začala jejich pětiminutovka a rázem vedli 5:3. Jezeřanům se podařilo devět minut před koncem jenom korigovat na 5:4.  Dostaly i šanci na vyrovnání, ale hostimský gólman penaltu zneškodnil. Tak se těšme za týden v Jezeřanech.

V sobotu se kromě našeho zápasu Božice - Chvalovice 3:0 (1:0) hrálo ještě zajímavé utkání Litobratřice - Únanov. Jeho výsledek je asi zatím největším šokem tohoto kola, neboť domácí Lopatov prohrál s Únanovem 0:8 (0:2). Navíc byl domácím vyloučen střelec Kozelský: Červená karta během zápasu, Surová hra, Umyslné kopnutí protihráče do břicha nepřiměřenou silou v přerušené hře.

V páteční předehrávce porazilo FK Znojmo B v Oblekovicích nováčka z Jaroslavic 5:2 (2:1?). V zápisu je však nesrovnalost, jelikož by to mělo být po 1. půlce 1:1. Uvidíme, co bude po zásahu STK pravdou.

V nedělním deštivém podvečeru se hrají zbývající zápasy:
Dobšice B - Práče. Fandíme Dobšicím? :-) Asi ne, v Práčích máme Romana a jeho kluky a prostě je to tak .... :-) Práče jsou letos velmi silné a jsou největším aspirantem na postup! Je to, Přáčáci? další překvapení kola: Dobšice vyhrály 3:1!

Suchohrdly - Hostěradice. Jasně že jsme na straně přátel z Hostěradic. Ambicióznímu nováčkovi ze Sušek je třeba ukázat, jak hrají okres staří mazáci. :-) Hostěradice nakonec nestačili a projely to 7:2.

Višňové - Starý Petřín. Višňové se do okresu vrací a netuším, jak silný tým mají. Fotbalový stánek si pamatuji i opilé vulgární fanoušky ... Ve Starém Petříně jsme v červnu měli jasně více ze hry, ale na malém, kouzelném stadionku, jak z pohádky, jsme obdrželi z brejků tři kousky - a bylo vymalováno! Navíc to máme do Petřína nejdál ze všech soupeřů: rovných 50 km, což taky není žádné terno. Takže resumé: Remíza! :-) Dopadlo to tak. Zásluhu na tom má hráč Petřína č. 9 Sobotka. těžko ho popsat, fotbal má v krvi, ale jinak ... Zápas skončil 2:2.

Tabulka tak má v čele naprosto po zásluze dva neporažené týmy: Na skóre vede Hostim před námi! Kdo by to byl býval řekl? Při pohledu na tabulku je taky dobře vidět, že je daleko lepší po boji zvítězit, než v každém zápase v poklidu remizovat. Višňové a Petřín jsou toho dokladem ...



K zápasu Hostim - Jezeřany report z blogu TJ Hostim: 

Divočina se šťastným koncem
TJ Hostim - Jezeřany-Maršovice 5:4 (2:0)
Poslední srpnovou neděli k nám dorazil nevyzpytatelný celek Jezeřan-Maršovic, který potřeboval po nepovedeném vstupu do soutěže bodovat. My opět trochu zatočili sestavou - konečně se mohl představit Kosál.
První půli jsme měli naprosto pod kontrolou, hosty k ničemu nepouštěli a díky Mattymu, který využil krásné Pengovi nahrávky, šli i do vedení. To podtrhl po nezištné Mattyho přihrávce chladnokrevným zakončením Tony. Další náznaky šancí zůstaly nevyužity, tak se šlo do kabin na pohodlného vedení 2-0.
Co se stalo na začátku 2. půle nechápu ještě teď. Naprosto lacině jsme nechali soupeře během 5 minut otočit skóre na 2-3. Nedůraz před brankou a laxnost, nás dostaly dolů. Chvíli trvalo než jsme se otřepali, ale nepřestávali jsme věřit. Hosté promarnili ještě jednu obrovskou šanci a byli za to potrestáni. Luba natáhl z přímého kopu, brankář Jezeřan míč neudržel a Jirka už měl snadnou pozici - 3-3! 
My byli na koni a pokračovali v tlaku. Ten vyústil ve dva krásné góly z kopaček Tonyho a Penga. Rázem bylo 5-3 a v ochozech zavládla spokojenost. Nebyli bychom to však my, abychom si situaci nezkomplikovali. Nechali jsme hosty snížit a dokonce jim po nafilmovaném pádu byla v samém závěru přisouzena i penalta. Ty však Šális umí a předvedl to i tentokrát. Hrdina závěru! Utkání se nervózně dohrálo a my mohli oslavit 3 důležité body, které odstartovaly náročný "anglický" týden, který bude pokračovat středečním utkáním na Slovácku a sobotním mačem v Petříně.


Více zde: http://tj-hostim.webnode.cz/news/divocina-se-stastnym-koncem/

  (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat