středa 9. srpna 2017

Stále se něco děje. V Božicích i okolí. Tragédie za mackovským kruhákem (akt.11.8.)

Krásný srpen sice občas přeruší nějaký deštík, nejlépe v sobotu, když se koná nejvíc kulturních a sportovních akcí, ale co naděláte? Vezmete si deštník, karimatku pod pr.el, nějakou šusťákovku a jdeme na to. Nebo zajdeme s dětmi či vnoučaty na pískoviště či dětské hřiště. Těch je v Božicích přehršel a my se na ně postupně ve zbytku prázdnin zaměříme. Třeba se trošku zhoupneme nebo zatočíme. :-)

Aktuálně vkládám foto ze čtvrteční smrtelné havárie u Břežan (od kruháku směrem na Břežany), první levotočivá zatáčka a tuším druhý ořešák.... Ještě víc mě ale šokovalo, když se dozvídám, kdo by měl být onen řidič. Pokud se to potvrdí, byl to pan R. z Čejkovic. Měl jsem tu čest se s ním asi před čtyřmi měsíci pozdravit. A pro Milušku mám jenom slova útěchy ... Nějak tomu nechci věřit a říkám si, že to snad není pravda ...

Octavii řídil řidič ročník 1984. To je ta největší tragédie ...


Nejbližší víkend bude u nás chudší, ale v okolí je akcí habaděj. U nás se můžeme v neděli v podvečer zajít podívat na poslední přípravu naší Benfiky.
 B-mužstvo si dohodlo přátelský (přípravný) zápas s Miroslaví C, který se odehraje v neděli 13.8. v 18.00 hodin na našem hřišti.

Doufám, že v sobotu bude Božicemi kolem 13:30 h tradičně projíždět kolona mopedů. Ještě upřesním, pokud zjistím víc.



Na hody můžeme vyrazit do Kašence nebo do trošku vzdálenějších Branišovic:





A další otevřené sklepy, tentokrát v Hrušovanech n.Jev.:


Koňské závody jsou po celý víkend na závodišti v Našiměřicích:





Další akce jsou až o dalším víkendu:





Krojované hody v Hevlíně ??? (bývají kolem 15.8.)





A poslední srpnový víkend je ještě nabitější a rozmanitější:









Září začne taky mnoha zajímavými akcemi:





A září pokračuje - blíží se mnohá vinobraní, ale i další zajímavé akce:







5 komentářů:

  1. trasa se pro letošní rok nemění, takže pokud nenastane něco neočekávaného, tak mopedy projedou Božicemi v sobotu cca ve 14 hodin. Děkujeme za přízeň. Mopedum zdar. B. D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bezmála stovku účastníků očekávají pořadatelé sobotního Setkání mopedů v Dobšicích. „Akci pořádáme již podeváté. Mopedisté ujedou trasu dlouhou šedesát kilometrů. Vyrazí do Tasovic, Načeratic, Hrádku, Božic a zpět,“ vysvětlil za organizátory Pavel Širůček. Doplnil, že akce má své jméno i za hranicí regionu. Do Dobšic míří často nadšenci z Opavy, Kladna, Hradce Králové nebo Plzně. Stává se také, že nejlepší čas mají právě účastníci z Čech. Před čtyřmi lety to byl například Milan Průša z Třebechovic od Hradce Králové. Trasu si nejprve projel autem, aby se seznámil se všemi hrboly a nerovnostmi na silnicích.

      Vymazat
  2. Dvě jednotky hasičů vyjížděly ve čtvrtek ve 20 h k nehodě osobního automobilu u obce Čejkovice na Znojemsku. Řidič vozidla svým zraněním na místě podlehl. Hasiči zabezpečili místo nehody a vozidlo proti vzniku požáru. Po vyšetření nehody vyprostili automobil zpět na vozovku. Silnice mezi obcemi Čejkovice a Břežany byla po dobu zásahu a vyšetřování nehody uzavřena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řidič Škody Octavia tam krátce před dvacátou hodinou narazil do stromu a na místě zemřel. Řidič byl ročník narození 1984 a utrpěl zranění, kterým na místě podlehl.

      Vymazat
    2. Jsem šokován, když slyším, že by to měl být pan R. z Čejkovic. Víc jsem k tomu dopsal v hlavním textu.

      Vymazat