sobota 26. srpna 2017

Na traktoriádě v Pravicích. Pravický výfuk potřetí

Po loňské pauze způsobené úmrtím syna hlavního pořadatele a jednoho z organizátorů a zakladatelů akce pokračoval Pravický výfuk třetím ročníkem. Dvacet sedm přihlášených soutěžících a hojný počet diváků z Pravic i širokého okolí uctil na úvod památku Petra Pospíšila ml., vyslechli pozdrav pana starosty Vitoucha a pak už vše řídil Petr Pospíšil st. a štáb rozhodčích.


Byl jsem na traktoriádě s vnukem, který byl unesený vším, co viděl, ale měli jsme i další odpolední program a celé závodní klání jsme neviděli. Neznám tudíž ani konečné výsledky a nemám zatím ani snímky oceněných. Věřím, že je dostanu dodatečně a k reportáži je doplněním.
Organizační změna letošního ročníku byla ve všech směrech k lepšímu. Zázemí pro přehlídku traktorů a zemědělské techniky bylo odděleno od boxu rozhodčích a prodejních stánků. Tím se návštěvníci mohli volněji pohybovat v celém areálu, sledovat závody, posedět pod stanem nebo si prohlédnout stroje.
Z Božic jsem zaznamenal soutěžícího Šimona Šubrta v kategorii mladších do 15 let, Jaroslava Mlčka ml. v samodělech a Lenku Urbánkovou v kategorii slabších traktorů (25). Ze závodníků z okolí zaujal Pepa Mlček z Mackovic marným pokusem projet se svým samodělem mokrou jámou. A taky tak trochu náš byl i Martin Vaněk z Práčí, jelikož je členem našeho spolku AVZO Božice.
Trať byla zajímavá - slalom mezi pneumatikami. kruhový objezd, průjezd vodním příkopem (ne mladí a některé traktory - ti s penalizací jedné minuty), jízda jednou stranou po kládě a zastavení v cíli na čáře.

           (lan)



















Fotografie z vlastního závodu objektivem pana Stanislava Hrada:













































Žádné komentáře:

Okomentovat