sobota 21. října 2017

Bojar nám zajistil tři body! Report ze zápasu (+foto)

Vyrovnáno na 1:1
Nebudeme nic zastírat: Vydřeli jsme tři body a velkou zásluhu na tom mají dva muži: vynikající Vojta a střelecky disponovaný Bojar. Jak říkal kdosi na ochozu: Je vždycky ve správný čas na správném místě. A pak zodpovědný výkon celého týmu od kapitánem Jurou počínaje a premiérovým náhradníkem Lubošem konče.
OP: Božice A - Suchohrdly 2:1 (1:1). Naše branky: Robert Lysák 2x.
Už pohled na naši soupisku nám vlil naději do žil. A to i přesto, že v základní sestavě chyběl Jara Hrobár, zraněný (bez potrestání viníka) minulou neděli v Oblekovicích. Ten optimismus plynul z dobré základní sestavy i plné lavičky náhradníků. Jak se ukázalo v závěru, právě to bylo velmi dobré pro taktické zvládnutí zápasu.

Sestava: Vojta Bačo - Roman Šob, Jiří Pavelčík, David Švejdík - Zdeněk Chrenovský - petr Šišlák, Pavel Michalovič, Luděk Janků, Lukáš Hrobár - Jan Kudlička, Robert Lysák. Na střídačce: Kamil Kalina, Martin Topolčan, Bronislav Juřica, Luboš Šenkeřík, Jan Szabó. Trenér Bronislav Juřica, vedoucí mužstva Jiří Čada.

První šanci jsme v úvodu měli my, ale pak se řadu minut víc drželi na míči hosté.. V 7´ Peťa minul dobrý Lukášův centr -  a bylo v tomto zápase po něm! V 9´ vyboxoval Vojta rohový kop hostů a ještě následně to u nás zasmrdělo po naší minele. Velkou šanci promarnili hosté ve 12´, a opět ji pozorný Vojta vytáhl na roh. Útoky se nám nedařilo zakládat a spíše jsme se bránili pokusům hostů. "Souboje jeden na jednoho mají oni", glosoval zkušený domácí fotbalový fanda. Jdeme do toho opravdu málo razantně. Po Zdeňkově faulu v "16" se přímák odrazil od naší zdi, ale ani to nás neprobralo k úspěšnější útočné aktivitě. Probrali jsme se až po 25´. Naši šanci v 28´ zastavila ruka u vápna, ale píšťalka sudího zůstala němá. Začali jsme se posouvat na půlku soupeře a dvakrát se na zemi ocitl Bojar. Taky však Hajdy. Přímák v 38´ Vojta vypíchl, míč však zůstal ve vápně a po chybě a zmatku skončil v naší síti. Hosté vedli 0:1, ale my už jsme se v předcházejících minutách chytli.
V 41´ jsme předvedli pěkný jednoduchý útok - Lukáš centroval, Honza K. poslal před bránu a Bojar usměrnil do prázdné branky!!! Je zaslouženě vyrovnáno  1:1....
No a veliká, převeliká škoda, že podobně  nedopadla naše gólovka ve 44´. Nejdříve promarnil Bojar sólo akci a míč poslal do gólmana, a pak Lukáš poslal míč k vnější tyči! "Pojďme , Božice, už je máme," povzbuzovalo spokojené diváctvo. Za ošetřování suchohrdelského hráče ve 20´nastavil sudí Strapina několik minut, ale ani přímák Jury, ani střela Lukyho nenašly ten správný cíl. Měli jsme sice jen dvě šance, ale obě gólové. Úspěšnost tedy 50 na 50.

Do 2. půlky šel na stopera po měsíční pauze Kamil, Jura se posunul do zálohy a Peťa šel dolů. byl to dobrý trenérský tah, jak se ukázalo v dalším průběhu zápasu. Hned po hvizdu sudího jsme viděli nádhernou akci Pavel - Čudl - a už jsme tam viděli gól! Pět minut bylo jednoznačně našich. V 52´ se však zase blýskl Vojta a podržel nás. Nebezpečný míč vytáhl nad břevno! Vyčerpaného Lukáše nahradil v 51´ Honza Sz. Ten zase bojoval s ofsajdem. Hosté chtěli strhnout vítězství na svou starnu a vrhli vše do útoku. Skvělý Vojta je však vždycky rozesmutnil - jak v 56´, kdy výborně vyběhl a míč vykopl, tak v 60´ nadvakrát kryl nebezpečný míč vleže!!! A pak to přišlo: náš rychlý kontr v 63´ se dostal k Bojarovi a ten ukázkově zavěsil!!! Šli jsme do vedení 2:1. Zápas jsme pak výbornou trenérovou taktikou dotáhli až do vítězného konce.-
Hosté hned po rozehrání zaměstnali Vojtu, ale ten opět vypíchl gólovku na roh. My jsme jim však nedali spát i za cenu drobných strkanic a řečí. Pěkný brejk v 67´ zakončil Honza Szabó střelou, která orazítkovala tyč!!! Sudí nás opálil dvěma žlutými. V 76´ kopal Jura přímák, a tentokrát výborně!!! Povzbuzovali jsme, tleskali, komentovali.... Hra se nám líbila a cítili jsme, že je třeba naše barvy výrazněji podpořit. V 81´ nahradil Bruno Juru. Zaútočili jsme a dostali se k bráně soupeře. Hostující obrana zahrála rukou, ale píšťalka sudího zůstala i tentokrát němá. Možná to nebylo na písknutí.... Odvrátili jsme nebezpečný roh, do hry šel v 85´ Luboš. přivítali jsme ho potleskem a bránili jsme dál. Výborně opět zasáhl Vojta a my jsme naposledy vystřídali v 89´  nahradil Martin Čudla. Sudí zbytečně nastavoval několik minut, ale najednou jsme byli na míči víc my, a tak se písklkonec.

Byla to dneska takticky zodpovědná hra s vysokým nasazením našich hráčů, výbornou muškou Bojara a s vynikajícím Vojtou v zádech. Tři body jsou tři body!!!




                                           (lan)






























































3 komentáře:

  1. a AR1 odmával 2 ofsajdy pro Božice,které nebyli,protožr hrozilo vyrovnání :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale no tak! Sudí mává, co vidí on!!! :-)ne co si přejeme

      Vymazat
  2. Dostal jsem dneska těžké kapky za report: Ivan prý říkal, že jsme byli 30´pod tlakem,to, co napíšu prý je v náš prospěch a tak si to KK musí ověřovat na mnoha frontách, no a hlavně jsem vůbec nezaznamenal oslavu našeho vítězství. Stálo to něco zastupujícího kapitána i kluky , co naskočili do hry v závěru. Jeden dokonce úplně premiérově v okresním přeboru!!! :-) Já jsem naše chválil, protože jsme ten zápas zvládli téměř bez chyby! I to střídání a přeskupení se povedlo. Taky ta pětice na lavičce byla výborná!!! Snad jen dodám, že v době, kdy kluci zavírali Honzovu hospodu v Božicích, jsem se vracel k dceři ze srazu bývalých spolužáků ze základky-po neuvěřitelných 45 letech! A jak jsem říkal chlapům vedle: Ty holky byly hezčí než tenkrát!!! :-)))

    OdpovědětVymazat