čtvrtek 4. října 2018

Bydlení? Ano, bydlení!

Nebudeme nic zakrývat, když řekneme, že Božice jsou dobrým místem pro život. Kdykoliv komentuji fotbalové zápasy a dívám se před sebe z ochozu víceúčelové budovy, která v Božicích vyrostla v polovině 90. let,  a vidím tu novou výstavbu v místech, kde kdysi Božice končily, je mi hodně příjemně a jsem na naši obec patřičně hrdý.



Formy bydlení jsou různé a každý má v tomto směru možnosti, které mají v každém konkrétním případu své limity. Je proto zcela přirozené, že se o některé formy bydlení postará obec více, o některé méně. Každopádně všichni víme, že bez obce a jejího přístupu si nepostavíme ani perníkovou chaloupku v lese.

Individuální bytová výstavba je v Božicích na velmi slušné úrovni a může být - díky schválenému novému územnímu plánu - i do budoucna. Poslouchal jsem ráno v rádiu, že v Brně se ve velkém zaměří na družstevní výstavbu a že je o ni velký zájem. Další možností jsou obecní byty, a to jak ty, co vznikají adaptací starších budov a prostor nebo se postaví "na zeleném drnu" jako nová bytovka.

Záležet bude jenom na vůli, nápadech, návrzích a schopnosti domluvit se v novém zastupitelstvu. Za sebe můžu říct, že podpořím jakoukoliv formu bydlení pro občany Božic, a to jak ty, kteří v Božicích již žijí, tak těch, kteří by zde chtěli svoji další životní etapu začít.

Božice jsou výborným místem pro život!

                         Ladislav Nevrkla, lídr kandidátky číslo 1 PRO BOŽICE



Žádné komentáře:

Okomentovat