pondělí 29. října 2018

Volí se noví starostové

Většinou v tomto a následujícím týdnu proběhnou ustavující zasedání nově zvolených zastupitelstev obcí. Na Znojemsku musí čekat pouze v Horním Břečkově, kde byla podána stížnost na neplatnost voleb.


Ve středu 31.10.2018 se sejdou na ustavujícím zasedání zastupitelé v Božicích a v Miroslavi, následující den 1.11.2018 např. v Břežanech nebo Hrušovanech nad Jevišovkou.
V některých obcích bude vytváření radnic asi trošku obtížnější. Nejen ve zmíněném Horním Břečkově, kde volby dopadly 4 - 4 - 1, ale třeba i v sousedním Hrádku, kde to dopadlo ještě těsněji: 4 - 4 - 2 - 1. Aby některé uskupení získalo v koalici 6 zastupitelů se prý momentálně moc nerýsuje. Hlavní jazýček na vahách (se dvěma mandáty) se prý cení velmi vysoko. Možná zde nakonec dojde na nějakou nechvalně známou zemanovsko-klausovskou opoziční smlouvu.
Podobně náročná jednání čekají zvolené zastupitele v nedalekých Lechovicích. Zde vítězové (4) marně hledají spojence mezi třemi dalšími stranami (3 - 1 - 1). Změny se nedají čekat třeba ve Velkém Karlově nebo Boroticích, kde bylo po jedné kandidátce. A změny se neočekávají ani v Břežanech či Mackovicích, kde kandidátky starostů obcí výrazně zvítězily, podobně jako u nás v Božicích. O dění v Čejkovicích či Pravicích nemám informace.

                (lan)

1 komentář:

  1. Střídání na pozici starosty téměř třítisícového města Miroslav provázela na středečním podvečerním zastupitelstvu vstřícná atmosféra. Prožít ji i v dalších dnech může díky zveřejněnému videozáznamu kdokoli. Záznam lidé najdou, jak už je v Miroslavi v posledních dvou letech zvykem, na kanálu YouTube.
    Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/miroslav-povede-historicky-poprve-zena-20181101.html

    OdpovědětVymazat