středa 17. října 2018

Součástí světového rekordu byli i božičtí hasiči

Pětice božických hasičů na Hasičské
fontáně 2018 v Praze
V nejnovějším čísle regionálního týdeníku Znojemský týden byl publikován článek Šatovští hasiči mají světový rekord. Samozřejmě, že mě takový titulek hned přilákal ke čtení. A ejhle, ono se ukázalo, že je zde zpracován příběh, který přesně pasuje i na božické hasiče.


Píše se zde:
Šatovští hasiči se zúčastnily celorepublikového taktického cvičení v Praze pod názvem Hasičská Fontána 2018. Hasiči tímto vzdali poctu výročí 100 let československé státnosti a podíleli se na originálním vodním divadle na nábřeží Vltavy, které nabídlo úchvatné efekty a svým rozsahem se zasloužilo o světový rekord. „Vše začalo již v roce 2017, kdy nás kontaktoval spolek Hasičské fontány z České Lípy. Dlouho jsme se rozhodovali nad účastí. Nikdo nevěděl, oč přesně jde, ale padla volba – jedeme. Proběhl výběr sborů a jedním z 207 z celé republiky byl i ten náš.

Ano, ano, součástí sborů, které se Hasičské fontány 2018 v Praze zúčastnily, byl i ten náš, božický!

O účasti božických hasičů jsme zde již několikrát psali, tak jenom připomenu, že televizní dokumenty, které zachycují tuto jedinečnou událost budeme moci shlédnout na programech naší, tedy České televize během svátečního víkendu na konci měsíce října 2018.
Dne 27. října vysílá ČT 2 ve 14:05 hodin dokument Hasičská fontána Praha 2018.
Dne 28. října vysílá ČT Art ve 22:40 hodin show Hasičská fontána ke stému výročí státnosti.


                                        (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat