neděle 17. listopadu 2019

Prezentace archeologických nálezů na Hrušovansku

Setkání zahájila zástupkyně Spolku
Během setkání zájemců o historii našeho nejbližšího města Hrušovan n. Jev. i širšího Hrušovanska byli návštěvníci seznámeni se dvěma prezentacemi. Tu úvodní připravil Zdeněk Omelka a byla věnována archeologii Hrušovan.


Připojuji několik snímků, které Zdeněk Omelka komentoval doprovodným výkladem. Samozřejmě, že se jednalo o "průřez věků" a že se nedalo podrobněji věnovat jednotlivým historickým etapám. Věřím, že v blízké budoucnosti budou následovat navazující přednášky zaměřené na konkrétní historické období.
Kromě promítané prezentace připravil Zdeněk Omelka i malou výstavku archeologických exponátů, kterou si návštěvníci po skončení setkání prohlédli.
Celá akce, připravená Spolkem pro obnovu hrušovanského zámku, byla zaštítěná hrušovanskou radnicí v čele se starostou Miroslavem Milošem a konala se v krásném a velmi důstojném prostředí nového společenského centra v Hrušovanech n. Jev. v bývalém hotelu Centrál.

Tak bych si přál, aby to jednou mohlo vypadat i v Božicích. Máme zde minimálně dvě odbornice na historii, epigrafii a etnografii, která už mají za sebou i první velmi kvalitní publikace a jejichž práce zatím bohužel zůstává pro většinu občanů Božic neznámá.

          (lan)



















Žádné komentáře:

Okomentovat