sobota 2. listopadu 2019

Nečekané politické horko v Miroslavi

Eliška Nohavicová, současná
starostka Miroslavi
Odvolání místostarosty P. Augusty z koaličního sdružení PRO VÁS - Miroslav a Kašenec, následné nezvolení nové místostarostky L. Janíčkové z vládnoucího sdružení ŽIVÁ MIROSLAV S PODPOROU STAROSTŮ a nezvolení nového místostarosty Petra Juračky z téhož sdružení, vedly koncem tohoto týdne miroslavskou starostku Elišku Nohavicovou k rozhodnutí, že k 1.12.2019 rezignuje na post starostky města Miroslavi.



Nevidíme samozřejmě do vnitřního pnutí na miroslavské radnici, jen z letmého nahlédnutí je však zřejmé, že fatálně selhala komunikace koaličních partnerů ŽIVÁ MIROSLAV S PODPOROU STAROSTŮ (6 zastupitelů) a PRO VÁS - Miroslav a Kašenec (2 zastupitelé).
Je taky zřejmé, že již v těchto dnech probíhají jednání vedoucí k ustavení nové koalice, která by se pokusila sestavit novou radu a zvolila nové vedení města Miroslavi. Do čela této aktivity se postavil zastupitel Martin Plechatý ze sdružení ZELENÁ MIROSLAV, které disponuje čtyřmi mandáty. K získání nadpoloviční většiny tedy potřebuje další 4 mandáty, kterými však kromě ŽIVÉ  MIROSLAVI nikdo nedisponuje. Nabízí se tak sestavení vícečlenné koalice třeba se sdružením PRO VÁS (2 zastupitelé) a ČSSD (2 mandáty).
Nikde však není psáno, že se sdružení ŽIVÁ MIROSLAV nespojí s jiným partnerem nebo nedojde ke štěpení volebních stran.

                   (lan)

2 komentáře:

  1. Vysvětluji to ve svém příspěvku na mém oficiálním profilu. Tohle není odstoupení při prvním nezdaru, je to o tom, že město je úplně zablokované. Opozice odmítla jakoukoliv variantu řešení: nabízeli jsme místostarostu, dva v radě, toleranci menšinové vlády... nic z toho neprošlo. Nyní je město bez místostarosty i bez rady bez možnosti nějakého řešení. Jde mi opravdu o město, ne o korýtko. Aby se město pohlo dopředu, nezbývalo než rezignovat. https://www.facebook.com/EliskaStarostka/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliška Nohavicová - starostka města Miroslav,
      Přátelé, za poslední tři dny se toho odehrálo tak strašně moc, nekonečná podpora, hromady vzkazů, píšete mi, voláte mi, mluvíte se mnou, připravujete petice… Je to neuvěřitelný a strašně moc za to děkuju!!! Nečekala jsem to a je to pro mě obrovský závazek vás nezklamat. Vždycky jsem se řídila tím, dělat to, co je nejlepší pro město a ve světle posledních informací o jednotlivých aktérech, co se derou na povrch, je mou povinností to nevzdát. Zkrátka a dobře, JDE SE DO BOJE! Nevzdáme to jen tak! Mým úkolem je teď jednat, teď už se vší parádou, s podepsaným každým písmenkem, aby nikdo z aktérů nemohl popřít, že jsem s ním mluvila. Nejsem zhrzená, jen zkušenější a připravena to zúročit. Jde se na to!

      Vymazat