neděle 3. listopadu 2019

Lišky z Bantic hrají výborný hokej. Těsně porazili i naše borce

Možná si ještě někteří vzpomenete, že za náš božický fotbalový tým hrál před nějakým rokem Pepa Šprencl. Býval kapitánem našeho mužstva. Výborný fotbalista a výborný chlap. Dnes je starostou Bantic, kde žije. A kromě starostování a fotbalu hraje i hokej. V týdeníku Znojemsko vychází profil týmu HC Red Fox Bantice, kde Josefu Šprenclovi děkují za velkou podporu dva ze zakládajících členů mužstva Radek Povalač a Aleš Rada.



Reportérka týdeníku Znojemsko Barča Jarošová, která postupně představuje celou Znojemskou hokejovou ligu, se obou hokejistů mj. ptá:
Můžete mi říct v krátkosti něco o vašem týmu?
RP Tým jsme založili my dva a několik dalších kluků z Bantic. Dobrá polovina týmu žije přímo v Banticích a zbytek mužstva je z okolních vesnic, jako Prosiměřice, Vítonice a dalších.
AR Jsme nejmladší tým v lize. Nejmladší hráč se narodil v roce 2003. Máme snad jen tři starší hráče.
Kdy jste tým založili?
RP Před rokem, tohle je vlastně naše druhá sezóna. Rok před založením jsme jen trénovali, chodili na srandamače a pak jsme se rozhodli, že uděláme tým a zkusíme to v B divizi.
RP Ten první rok jsme čekali, že dopadneme poslední a nakonec jsme to dotáhli až do semifinále. Tam jsme narazili na silnější tým (Mašovice) a prohráli jsme čtyři sekundy v prodloužení.
AR Skončili jsme čtvrtí.
Ohledně financování, máte nějakou pomoc z vnějšku?
RP Tak nejvíce nám pomohla přímo obec Bantice, kde velké díky patří hrajícímu panu starostovi Šprenclovi. Díky obci máme kupříkladu dresy.
AR Jinak ledy a další nezbytné výdaje hradíme svépomocí, skládáme se. Finančně to není tak náročné a každý hráč za tu hru zaplatí.

Oba brankáři HC Red Fox Bantice, pan Radek Povalač a pan Aleš Rada, si s Bárou Jarošovou o svém týmu popovídali  před utkáním s HC Silver Stars, kde v napínavém zápase zvítězili sedm ku šesti.


Nás v Božicích může zajímat, že v dresu HC Silver Stars hrají nám známí hráči
PavelLežák198099
JanKudlička198591 (Božice)

JakubZifčák199393 (Božice)
LukášFiala199579 (Božice)

Žádné komentáře:

Okomentovat