pátek 1. listopadu 2019

Deník Referendum informuje o sedláku Radovi

Deník Referendum informuje dnes obsáhle o sporu sedláka Bohumíra Rady s Agrofertem Andreje Babiše. Nebylo na tom nic divného, kdyby ultralevicový server Deník Referendum nestál na straně nám dobře známého sedláka Bohumíra Rady.


Sedlák Bohumír Rada se dočkal zastání u Krajského soudu v Brně ve sporu s firmou Agro Jevišovice z holdingu Agrofert. Bylo zrušeno rozhodnutí okresního soudu ve Znojmě, který v září 2017 zamítl žalobu Radova Agro Boskovštejn podanou na Agro Jevišovice z důvodu neplatnosti výpovědi smlouvy o podnájmu pozemků. Informuje o tom Deník Referendum.

I v Božicích patří Bohumír Rada ke známým a oblíbeným osobnostem. Podporovali jsme jeho úsilí při budování jedné z prvních funkčních bioplynek a samozřejmě stojíme na jeho straně i ve sporu s Andrejem Babišem. A že i malý David dokáže skolit obra Goliáše, o tom nikdo z nás nepochybuje.


Spor se vede o půdu o rozloze asi tisíc hektarů. Agro Jevišovice vypovědělo Radovu Agru Boskovštejn smlouvu o podnájmu pozemků, která byla uzavřena v roce 2011. Rada výpověď považuje za neplatnou.

„Půdní bloky jsou specifikovány na předmětných pozemcích v k. ú. Křídlůvky, Micmanice, Velký Karlov, Božice, Čejkovice, Boskovštejn. Žalobkyně hospodaří v katastrálních územích Střelice, Pavlice, Boskovštejn, Jiřice a Hrádek, přičemž tato katastrální území nejsou obsažena ve výpovědi z nájemní smlouvy. Na pozemcích v k. ú. Micmanice žalobkyně nehospodaří. Součástí výpovědi není řádná specifikace pozemků, jsou tam uvedena naprosto zmatečná katastrální území,“ stojí v usnesení brněnského soudu, které má Deník Referendum k dispozici.
Další informace ke sporu Rada - Babiš přidává server Forum 24:
Agro Jevišovice je firma, která také původně patřila Bohumíru Radovi, došlo ale k jejímu nepřátelskému převzetí Agrofertem a spory došly tak daleko, že holding Andreje Babiše nechal v roce 2015 polít herbicidem pole, a tak byla zničena úroda pšenice.


Krajský soud v Brně nařídil nové řízení ve věci sporu Agro Boskovštejn-Agro Jevišovice.

Rada pro Deník Referendum řekl, že fakt, že jeho společnost nemohla tři roky hospodařit na tisíci hektarech, znamená ztrátu čtyřiceti milionů korun. Babišovo Agro Jevišovice navíc na tato pole pobíralo zemědělské dotace, které představují asi šestnáct milionů korun.

Je třeba poděkovat deníku FORUM 24 za jeho odvážnou a nestrannou publicistiku. Vedle Hlídacího psa Ondřeje Neumanna a deníku ECHO 24 jsou to jediné sdělovací prostředky, které nezaujatě informují o veškerém dění kolem nás. Bohužel, tak tomu je 30 let po sametové revoluci!

                                               (lan)

2 komentáře:

  1. Piráti nepřestávají svými návrhy provokovat předsedu vlády Andreje Babiše. Chtějí totiž podat další novelu zákona, která by zakázala přimíchávání biopaliv do nafty. Pokud by předloha uspěla, citelně by dopadla zejména na společnosti Preol a Primagra z holdingu Agrofert, který má nyní premiér ve svěřenském fondu. Babiš dříve za byznys s biopalivy tvrdě lobboval a v roce 2010 obvolával poslance, aby pro zákonné navýšení složek bionafty hlasovali.

    OdpovědětVymazat
  2. Firma sedláka Rady dostala pokutu od ČOI za silážní jámy v Dyjákovicích. Viz https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/nenapravitelny-hrisnik-za-silazni-jamy-dostala-firma-bohumira-rady-dalsi-pokutu-20200130.html

    OdpovědětVymazat