úterý 5. listopadu 2019

Napsali ve Znojemsku

Regionální týdeník Znojemsko publikoval v pondělí příspěvek k událostem v Božicích ve dnech 19. a 20.10.2018. Jelikož je na tyto události uvedeno policejní informační embargo, berme publikovaný materiál s velkou rezervou.


Rvačka třiceti osob skončila dvěma zraněními
Božice. Neshody mezi občany a brigádníky slovenské národnosti vygradovaly konfliktem, do něhož se zapojilo třicet lidí. Dva mladí muži skončili v nemocnici.
Znojemsku se podařilo zjistit, že slovenští brigádníci pracují ve společnosti Farma Božice a jejich nadřízeným je Bohumír Rada. Ten uvedl, že konflikt začal v tamní hospodě, kde došlo k blíže nespecifikovanému incidentu, který propukl v mohutnou rvačku. Hlavní dějství se potom odehrálo před hospodou. Proti sobě se mělo postavit patnáct občanů Božic a patnáct slovednských brigádníků. Nejhůře odnesli rvačku dva mladí muži z Božic. Jeden z nich utpěl zranění čelisti a druhý otřes mozku způsobený pádem na obrubník, oba byli převezeni do znojemské nemocnice.
Božický starosta Karel Hala o případu věděl, avšak odmítl se k němu vyjádřit, neboť mu to podle jeho slov zakázala Policie ČR. Tisková mluvčí policie Lenka Drahokoupilová pouze potvrdila, že se zabývají rozpory mezi brigádníky, kteří v Božicích pracují, a tamními občany. Dodala, že úkolem policie je zjistit, co neshodám předcházelo.
                                                                                         -bur-

Žádné komentáře:

Okomentovat